sabatinaNa 26. međunarodnom susretu vinogradara i vinara Sabatini 2016., prvi put održanoj na teritoriju dvije države, u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini od 03.11. do 06.11.2016, graševine Kutjeva d.d. još jednom su potvrdile svoju vrhunsku kvalitetu. Graševina Turković, berba 2015. osvojila je zlatnu, a Kutjevo Graševina de Gotho, berba 2015. srebrnu medalju.

Kutjevo d.d. najveći je i najistaknutiji proizvođač najraširenije vinske sorte u Hrvatskoj – graševine, što potvrđuju brojne nagrade na svjetskim i domaćim vinskim ocjenjivanjima.

Graševina Turković, nositelj zlata na Festivalu graševine u Kutjevu te vlasnik zlatne medalje s ovogodišnjeg Decantera, uspjela je potvrditi svoj status te ponovno osvojiti zlatnu medalju.

Ova polusuha graševina kasne berbe, brana na položaju Vetovo u zatravnjenom vinogradu starom 20 godina, proizvedena je u limitiranoj seriji tako da će biti rado kušana poslastica ljubitelja vrhunskog vina.

U Kutjevu ističu da će dio ovoga velikoga vina biti ponuđeno na tržištu dok će drugi dio ostaviti na odležavanju u najbogatijoj vinskoj arhivi Hrvatske da zajedno s ostalih 70.000 boca jednom u budućnosti izmami oduševljeni izraz poznavatelja vrhunske kapljice.

Drugo nagrađeno vino tvrtke Kutjevo d.d. – Graševina de Gotho berbe 2015, aromatski se značajno razlikuje od klasičnih graševina kutjevačkog područja, a slojevitost okusa ovog suhog vina svakako pridonosi odležavanje u barraque bačvama što joj daje bogatstvo mirisa izraženu kroz lepezu lakših cvjetnih aroma toplog proljeća.

Njenu jedinstvenost potvrđuju priznanja i nagrade s najprestižnijih međunarodnih ocjenjivanja, od kojih treba istaknuti osvojenu srebrenu medalju na ovogodišnjem Decanteru i zlato na prestižnom 23. Concours Mondial de Bruxelles, dok na domaćem terenu krase je zlatna medalja osvojena na tradicionalnom Festivalu graševine u Kutjevu te zlatna medalja na ocjenjivanju Sv. Ivan Zelina.Kutjevo.