Purina Pro Plan s Optiage formulom

Purina je na hrvatsko tržište lansirala Pro Plan Optiage Bright Mind hranu za starije pse. Mješavina hranjivih tvari u ovoj formuli dokazano pomaže ublažiti posljedice starenja kod pasa, opskrbljujući mozak alternativnim izvorom energije te pomaže održati mozak psa pozornim u njegovoj starijoj dobi.

Veterinari smatraju da većina pasa ulazi u svoju stariju dob oko sedme godine, ali to se razlikuje ovisno o veličini i pasmini. Za velike rase to je oko šeste godine, srednje rase oko sedme, a male rase oko osme godine života. Za sve pse u starijoj dobi karakteristično je da prolaze mentalne i fizičke promjene kao što su manja želja za igrom i šetnjama, gubitak pamćenja i manjak koncentracije, smanjena želja za okolinu, poremećaj ciklusa spavanja te gubitak kontrole tjelesnih funkcija.

“Mozak je izuzetno aktivan i gladan organ koji zahtijeva velike količine energije kako bi ispravno funkcionirao. U starijoj dobi pas počinje gubiti sposobnost metaboliziranja glukoze. Pro Plan Optiage razvili su znanstvenici i veterinari, a sadrži biljna ulja koja se lako mogu pretvoriti u energiju koju ostarjele stanice mozga mogu koristiti. Osiguravanjem goriva potrebnog moždanim stanicama, ova hrana klinički dokazano poboljšava pažnju i duže održava moždane funkcije starijih pasa”, objasnila je Petra Tomljenović, dr. vet. Med, Nestlé Purina.

Vlasnici koji koriste ovu formulu u svakodnevnoj prehrani svojih ljubimaca već nakon 30 dana primijetili su razlike u interakciji između vlasnika i psa.

Uz kvalitetnu prehranu, za održavanje mentalne funkcije naših četveronožnih prijatelja na zavidnoj razini, veterinari preporučuju i učenje novih trikova za poboljšanje koordinacije i zadovoljstva, traženje skrivenih igračaka i poslastica za vježbanje pamćenja i promjena mjesta i načina igre što stimulira svjesnost psa.

Ukoliko ste kod svog psa starije dobi primjetitili smanjeni interes za igru, slabije pamćenje i lošije suočavanja s promjenama, vrijeme je za promjenu prehrane.