Nova trenutna ljepila Loctite

loctite-ljepila-midiPoboljšana formula omogućava korištenje trenutnih ljepila pri radnim temperaturama do 120°C

Trenutna ljepila Loctite za industrijske primjene već obuhvaćaju širok raspon različitih kategorija, poput ljepila koja stvrdnjavaju na UV svjetlu, ljepila niskog stupnja cvjetanja, otpornih na udarce, kao i ojačanih proizvoda za fleksibilne linije spoja.

Trenutna ljepila Loctite također se koriste za lijepljenje plastike koja se teško lijepi, za ispunjavanje zračnosti te u medicinskim uređajima. Sada na tržište dolaze tri  proizvoda, Loctite 401, 406 i 454, s poboljšanom formulom koja pouzdano podnose radne temperature do 120°C.

Zahvaljujući poboljšanoj formuli, proizvodi su sada otporni na temperature do 120°C bez ikakvog negativnog utjecaja na ukupne rezultate, što znači da su ova trenutna ljepila Loctite prikladna za još više primjena. Loctite 401, 406 i 454 mogu fiksirati skoro svaki materijal za manje od pet sekundi. Iznimno su pouzdana i sigurna za upotrebu, a sada mogu podnijeti još više temperature nego ikad prije.

Lako ih je integrirati u sve vrste proizvodnih procesa ili koristiti u radionici, što uvijek doprinosi poboljšanju učinkovitosti i smanjenju troškova. Ovi su proizvodi dostupni u različitim viskoznostima kako bi odgovarali pojedinačnim primjenama, a dostupan je i širok raspon opreme za nanošenje.

Nova područja primjene
Nove primjene za ovaj poboljšani asortiman mogu se pronaći u elektroničkoj industriji, npr. za lijepljenje komponenti koje se ugrađuju u generatore i punjive baterije. Primjena poboljšanih ljepila Loctite proširena je i kod elektromotora i zvučnika. Ova linija proizvoda prikladna je i za korištenje u perilicama rublja i sušilicama, grijaćim elementima i rasvjetnoj opremi.

Neke zanimljive primjene za trenutna ljepila Loctite možete pogledati na linku.

Poboljšani proizvodi – nove mogućnosti
loctite-primjena-largeLoctite 401 je višenamjensko trenutno ljepilo. Jednako je prikladno za gumu, plastiku i metale, kao i za lijepljenje poroznih materijala poput drva, papira, pluta ili kože.

Također je idealno za glatke i kisele podloge poput pocinčanih ili kromiranih komponenti. Za manje od pet sekundi ovo prozirno ljepilo postiže svoju početnu čvrstoću fiksiranja, omogućujući time uklanjanje bilo kakvog privremenog predopterećenja ili sredstava osiguranja sa spojnih komponenti.

Nudeći slične poboljšane formule, nova trenutna ljepila Loctite 406 i Loctite 454 također mogu podnijeti povišene temperature do 120°C. Loctite 406 posebno je prikladan za lijepljenje gume, plastike i elastomera.

Nakon obrade površine poliolefinskim primerom Loctite 770, mogu se lijepiti čak i podloge od polietilena, polipropilena i politetrafluoretilena (PTFE). Ovaj prozirni proizvod postiže svoju početnu čvrstoću fiksiranja u roku od dvije do deset sekundi.

Višenamjenski gel za trenutno lijepljenje
Loctite 454 je višenamjenski gel za trenutno lijepljenje koji ne kapa, što ga čini idealnim za primjene na vertikalnim i visećim površinama. Lijepi papir, drvo, pluto, pjenu, kožu, karton, metale i plastiku.

Dosad je njegova radna temperatura bila između –40°C i +80°C. Sada, s poboljšanom formulom ljepila Loctite 454 moguće su i radne temperature do 120°C, što podrazumijeva veliko povećanje broja primjena za koje je prikladan ovaj gel, kao i povećana pouzdanost koja se obično javlja kada radna temperatura bude približna ili dosegne prethodno ograničenje od 80°C.

Brza i jednostavna nadogradnja proizvodnje
Kupci mogu nastaviti koristiti već ugrađenu opremu za nanošenje novih ljepila. Konverzija uopće ne oduzima vrijeme jer se spremnici proizvoda nisu mijenjali. Zbog toga kod sva tri proizvoda mogu bez problema koristiti za nove primjene.