Nova tvornica Neve u Zagrebu

neva-nova-tvornica-otvorenjeInvesticija u izgradnju i opremanje nove tvornice vrijedna je 32 milijuna kuna te je riječ o dosad najvećem ulaganju Atlantica u tom segmentu poslovanja

U Rakitju kraj Zagreba danas je svečano otvoren novi pogon za proizvodnju kozmetike i proizvoda za osobnu njegu Neve, članice Atlantic Grupe. Pogon je službeno pustila u rad predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, potvrdivši važnost ove investicije u proizvodnu djelatnost ne samo za poslovanje Atlantic Grupe, nego i za ukupnu proizvodnju i hrvatsko gospodarstvo u cijelosti.

Investicija u izgradnju i opremanje nove tvornice vrijedna 32 milijuna kuna najveća je investicija u segment proizvodnje kozmetike i proizvoda za osobnu njegu u Atlantic Grupi. Otvaranjem novog pogona zaključen je Atlanticov investicijski ciklus planiran do kraja 2009. godine.

“Atlantic Grupa strateški je usmjerena na sustavno povećanje proizvodnje i izvoza te stalno unapređenje proizvodnih i ukupnih poslovnih procesa. Atlanticovi brendovi u segmentu osobne njege tržišni su lideri u Hrvatskoj, sa značajnom prisutnošću i prepoznatljivošću u regiji. Izgradnja nove tvornice u skladu sa suvremenim tehnološkim, ekološkim i urbanističkim zahtjevima pretpostavka je za realizaciju naše strategije – povećanje proizvodnje i zaposlenosti, unapređenje kvalitete i stabilnost poslovanja“, istaknuo je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor naglasila je važnost ulaganja u proizvodnju kao jamac dugoročnog razvoja hrvatskog gospodarstva, istaknuvši Atlantic Grupu kao primjer kontinuiranog rasta poslovanja temeljenog na zdravim poslovnim osnovama.

Otvaranju su prisustvovali i potpredsjednik Vlade RH i ministar financija Ivan Šuker, ministar gospodarstva Đuro Popijač te predsjednik HUP-a Damir Kuštrak.

Neva u sastavu Atlantic Grupe posluje od 2003. godine. Od preuzimanja proizvodnje kozmetike i proizvoda za osobnu njegu Atlantic Grupa je sustavno ulagala u procese i brendove kao što su Plidenta, Rosal Lip Balm i Melem, koji danas u svojim kategorijama drže vodeće pozicije na tržištu.

Kvalitetu ukupnih procesa u Nevi potvrđuju i međunarodno priznati certifikati ISO 9001 za upravljanje kvalitetom te ISO 14001 za upravljanje okolišem tvrtke Det Norske Veritas.