Nove berbe malvazije Vina Laguna kušao i ministar turizma Darko Lorencin

U organizaciji udruge Vinistra, udruge Graševina Croatica i udruge Vino Dalmacije, u zagrebačkom hotelu Esplanade jučer je održano  zajedničko en primeur kušanje mladih malvazija, graševine i pošipa, berbe 2013., koje je okupilo brojne zaljubljenike dobrih vina i okusa, ali i ugostitelje, sommeliere i predstavnike medija, izvijestili su iz Vina Laguna.

Ova istarska vinarija koja posluje u sastavu Agrokora na manifestaciji je predstavila nove berbe malvazije: Vina Laguna Malvazija 2013. te Vina Laguna Festigia Malvazija 2013., koje je ovom prigodom kušao i ministar turizma Republike Hrvatske Darko Lorencin.

Vegetacijska sezona 2013. godine bila je karakteristična za Zapadno istarsko vinogorje, sa svojstvenim blagim i vlažnim proljećem te relativno svježim i kratkim ljetom. Takvi uvjeti su bili idealni za malvazije te je polagano dozrijevanje krajem kolovoza i početkom rujna omogućilo dobru koncentraciju šećera i aroma. Stoga će malvazije berbe 2013. biti iznimno visoke kvalitete.

Ljubitelji mladih, svježih i pitkih malvazija u Vina Laguna malvazijama berbe 2013. godine moći će uživati već krajem ožujka, ističu iz vinarije.