Promjene na čelu Purisa rezultat su sporazumnog raskida ugovora između bivšeg direktora Dušana Tomaševića i tvrtke Gavrilović, vlasnice pazinske tvrtke.

miodrag-cavic-puris-midiTomašević je, kako je rekao Lideru, dobio neočekivanu ponudu od tvrtke Fina gotovinski servisi (Fina GS), specijalizirane za pružanje usluga s gotovim novcem, da preuzme funkciju direktora.

– Uvjeti su dobri, no najvažnije mi je da sam u Zagrebu. Još prije pola godine počeo sam razmišljati o odlasku, a kada je došla ponuda od Fine GS-a, našao sam se s Đurom Gavrilovićem koji je shvatio da je to za mene najbolje. U svakom slučaju, nema mjesta spekulacijama, s Gavrilovićem sam se prijateljski rastao, a uvijek ću im biti na raspolaganju – kaže Tomašević.

Novi direktor Purisa Miodrag Čavić, rođeni Petrinjac, bio je direktor kontrolinga u Gavriloviću i došao je još polovinom veljače u Puris, otkada ga je Tomašević uvodio u posao.

Zanimljivo je da ga je Tomašević učio prvim koracima u poslu kada je bio direktor Gavrilovića od 1997. do 2001. i kada je Čavić bio mladi pripravnik. – Sudbina je htjela da ga ponovo uvodim u posao i vjerujem da će biti uspješan – kaže Tomašević.

Čavić je karijeru počeo u Gavriloviću na poslovima prodaje i marketinga, no ubrzo je napredovao do mjesta direktora Sektora ekonomike i kontrolinga proizvodnih tvrtki Gavrilović grupe (Gavrilović, Gavrilović poljoprivreda, Puris), funkcije koju je obnašao 15 godina.

Po struci je magistar ekonomije, a dodatno se educirao na području menadžmenta, kontrolinga, revizije, business intelligencea te je nositelj više različitih certifikata sa spomenutih područja.

Kako kažu u Purisu, osnovni je zadatak novog direktora nastavak restrukturiranja i konsolidiranja poslovanja radi smanjivanja gubitka koji je za Puris grupu u 2011. iznosio 32 milijuna kuna, povećavanje efikasnosti i produktivnosti rada, smanjivanje troškova, povećanje prihoda proizvoda s profitnim potencijalom – purećeg mesa i mesnih prerađevina te razvoj novih proizvoda i tržišta.

Iz Uprave su napomenuli da namjeravaju naći strateškog partnera ili kupca koji bi preuzeo primarnu proizvodnju – tvornicu stočne hrane i tov purana jer je to osnovni razlog Purisove financijske prenapregnutosti i nemogućnosti financiranja dugog ciklusa tova. U tom bi se slučaju Puris koncentrirao na razvoj brenda i njihov osnovni biznis – pureće meso i mesne prerađevine. (Lider)