Start-up agencija Holo Lab, specijalizirana za inovativne načine oglašavanja, otvara novi marketinški kanal u “digital-out-of-home” segmentu zahvaljujući kojem će oglašivači dobiti priliku po prvi put organizirano oglašavati svoje proizvode u HoReCi. Riječ je o HoReCa mreži od sto najfrekventnijih lokacija u najatraktivnijim dijelovima Hrvatske gdje su postavljeni 3D hologramski uređaji britanske tvrtke Hypervsn koji reproduciraju sliku i video u tri dimenzije u prostoru i ostavljaju dojam na potrošača koji je impresivan, interaktivan i neusporedivo atraktivniji od uobičajenih dosadašnjih načina oglašavanja u HoReCi poput letaka, brošura ili klasičnih displaya.

“Dugo smo razmišljali što ponuditi tržištu, a da bude ukorak s modernim tehnologijama i otvara novi kanal oglašavanja koji je do sada u Hrvatskoj bio neadekvatno iskorišten. S obzirom na to da smo u svojim prijašnjim poslovima bili vezani upravo uz HoReCa kanal, prepoznali smo priliku koju još nitko nije iskoristio. Naime, kafići, barovi, klubovi i restorani mjesta su na kojima se ljudi opuštaju, uživaju te provode veliki dio svog vremena. Potrošači su danas svakodnevno na izvoru ogromne količine informacija i različitih oglasa koji su često agresivni, no mi im u opuštenoj atmosferi na zanimljiv način prikazujemo oglas koji ih istovremeno ne ometa, ali opet zabavlja, privlači pažnju i intrigira. To je upravo naša najveća snaga. Ističemo se iz mnoštva inovativnošću, prenosimo poruku brenda izravno potrošaču u opuštenoj atmosferi i to onda kada je on želi konzumirati”, naglasio je Juraj Kolovrat, suosnivač i direktor start-up-a Holo Lab.

Prednost organiziranog oglašavanja putem Holo Lab agencije jest i u tome što oglašivač dobiva “ključ u ruke”. Agencija prema željama oglašivača producira video, provodi kampanju, kontrolira sve parametre, a na kraju kampanje naručitelj dobiva i izvještaj o uspješnosti provedene kampanje. “Do sada je oglašavanje u HoReCa kanalu bilo prilično kaotično, potencijalni oglašivači nisu imali mogućnost sustavnog prikazivanja kampanja, jer se zapravo cijeli kanal sastoji od velikog broja ugostiteljskih objekata koji nisu međusobno povezani. Sada im mi prvi puta nudimo organizirano oglašavanje koje provodimo od same produkcije pa sve do analize statistike uspješnosti”, istaknuo je Juraj Kolovrat.

Informacija o povratu uloženih sredstva u oglašavanje vrlo je važna, stoga je tim Holo Laba razvio analitiku koja nakon svake kampanje klijentu ispostavlja informacije o gledanosti kampanje – broju pogleda, prosječnom vremenu gledanja kao i segmentaciju gledatelja po dobi i spolu.

Najviše 3D hologramskih uređaja postavljeno je u gradu Zagrebu gdje se posebno ističu barovi Vivas, Gradska kavana Johann Franck, restoran i bar Time, pizzeria i bar Basta, bar Tesla, bar i restoran Khala, barovi i restoran Alcatraz, Stella bar na Cvjetnom trgu i mnogi drugi koji čine preko pedeset lokacija na području cijeloga grada. No, mreža postavljenih uređaja rasprostranjena je po cijeloj Hrvatskoj u ugostiteljskim objektima u

Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Poreču, Rovinju, Makarskoj, Varaždinu, Čakovcu, Vinkovcima, Osijeku, Samoboru, Bjelovaru, Velikoj Gorici, a uskoro će biti prisutni i u Dubrovniku. Ideja je da oglašivač ima mogućnost nacionalnog prikazivanja kampanje kojim doseže najveći broj svojih potrošača.

Dugoročni je plan proširiti hologramsko oglašavanje u HoReCa kanalu izvan granica Hrvatske, točnije u zemljama regije i biti pionir u 3D oglašavanju te postaviti visoke trendove u pogledu korištenja vrhunske tehnologije i digitalnog načina komuniciranja koji je zasigurno budućnost marketinške industrije.

Više informacija možete pročitati na službenoj web stranici hololab.hr.