(Foto: Esther Horvath / cargo-partner)

Kineska zapadna i središnja regija sjedište je mnogobrojnih međunarodnih industrijskih tvrtki. U ovoj poznatoj industrijskoj regiji, smješteni su razni proizvođači, od automobilske industrije, visoke elektronike do farmaceutskih i prehrambenih proizvoda. Donedavno su veze s glavnim morskim lukama na istoku Kine bile ograničene isključivo na cestovni, odnosno kamionski prijevoz. Kamionski prijevoz u načelu ima visoke troškove, dugo tranzitno vrijeme i ograničenu dostupnost prostora i opreme. Za vrijeme loših zimskih uvjeta ponekad je u potpunosti obustavljen. Međutim, s novootvorenim koridorom kopno-more otvorile su se nove, zanimljive opcije.

cargo-partner sada nudi svojim kupcima značajno povoljniju i vremenski isplativiju alternativu kamionskom prijevozu, koristeći se vlakom od Chongqinga na jugozapadu Kine do luke Qinzhou na jugu. Put je dugačak 1.200 km, polasci su svaki dan, a vrijeme prolaska je sveukupno dva dana. Nova usluga pokriva 16 provincija u zapadnim i središnjim regijama Kine i povezana je s željezničkim prijevozničkim uslugom preko Novog puta svile, kako bi omogućili pristup mnogobrojnim europskim destinacijama, s opsežnim opcijama distribucije.

Željezničko-pomorski prijevoz: brži od teglenice, isplativiji od kamiona
S novom uslugom željezničko-pomorskog prometa, cargo-partner ostvaruje vremenski isto prolazno vrijeme kao u slučaju kombinacije kamionskog i pomorskog prijevoza, uz otprilike uštedu jedne trećine troškova. Na primjer, od Chongqinga do Hamburga put trenutno traje otprilike 35 dana. Uz kombinirani željeznički i pomorski prijevoz preko Qinzhoua, cargo-partner ostvaruje vremenski period od 33 dana. Kada se radi o usporedbi s kombiniranim pomorskim prijevozom, cijena je slična, međutim vrijeme prijevoza optimalno traje čak 45 do 47 dana.

“Novom željezničkom uslugom od Chongqinga preko Qinzhoua, sada možemo osigurati prijevoz međunarodnih pošiljaka za sve dijelove Kine. Drago nam je što je nova usluga uvelike prednost našim klijentima. I dalje ćemo pratiti razvoj novog prometnog koridora kopno-more, jer vjerujemo u razvoj učinkovitih rješenja za intermodalni promet”, istaknuo he Gill Wu, generalni direktor središnje Kine.

cargo-partner zastupljen je u Kini od 2004. godine i trenutno posluje u 16 ureda s 284 zaposlenika širom zemlje. cargo-partner Kina nudi sveobuhvatan portfelj zračnog, pomorskog, kopnenog prometa, skladištenja i info-logističkih rješenja za razne industrije. Svojim rješenjima za željeznički promet putem Novog puta svile tvrtka pruža usluge tjedne konsolidacije s potpunom pokrivenošću diljem Europe i Kine.