Novi okusi snage – ‘z bregov protein jogurti

Nakon funkcionalnog mliječnog napitka Protein, Vindija je predstavila 'z bregov Protein Jogurt i islandski jogurt Protein Skyr

Proteini upravljaju svim životnim procesima, čine dvije trećine našeg tijela i važni su za rast, razvoj i regeneraciju mišićne mase. Upravo zato raste i potražnja za proizvodima obogaćenim proteinima, jer su korisni za sve koji paze na prehranu, preferiraju zdrav život i u skladu s time žele konzumirati zdrav i hranjiv proizvod. Povećan unos proteina posebno je potreban i aktivnim sportašima, rekreativcima, tinejdžerima i osobama s posebnim režimom prehrane.

Vindija je stoga proširila liniju funkcionalnih mliječnih proizvoda ‘z bregov Protein s dva nova člana – islandskim jogurtom Protein Skyr i Protein jogurtom!

Gusta, kremasta struktura ‘z bregov Protein Skyra karakteristična je za ovaj tradicionalni islandski tip jogurta. Sadrži 22 grama proteina po pakiranju, nizak udio ugljikohidrata, a količina od svega 0,2% masti u 100 g proizvoda opravdava prehrambenu tvrdnju da proizvod ne sadrži masnoću. Za proizvodnju jednog kilograma Protein Skyra potrebne su čak četiri litre ‘z bregov obranog mlijeka vrhunske kvalitete, zbog čega ovaj proizvod, osim proteinima, obiluje kalcijem i drugim nutrijentima prirodno prisutnima u mlijeku.

‘z bregov Protein jogurt sadrži čak 26 g proteina u pakiranju od 330 g, čime se zadovoljava više od polovice preporučene dnevne doze ovog vrijednog nutrijenta, a dolazi u dva okusa – natur i voćni okus jagode. Uz manje od 0,5% masti na 100 g, ovi su proizvodi izvrstan odabir za sve koji brinu o uravnoteženoj prehrani i njeguju zdrave prehrambene navike. Protein voćni jogurt s okusom jagode ne sadrži laktozu pa ga mogu konzumirati i osobe intolerantne na taj mliječni šećer.

Ranije ove godine, Vindija je predstavila ‘z bregov Protein, prvi proteinski napitak na domaćem tržištu koji u samo jednoj bočici sadrži preporučenu dnevnu dozu proteina. Bjelančevine ili proteini najvažniji su čimbenik u rastu i razvoju tjelesnih tkiva te su glavni izvor za izgradnju mišića, kože, kose, noktiju i unutarnjih organa. Iako se najčešće povezuju uz sportaše i fizičku aktivnost, potrebni su nam svima jer sadrže važne esencijalne i neesencijalne aminokiseline potrebne za stvaranje energije i kontrolu metaboličkih funkcija u tijelu.

PROTEINI PRIDONOSE POVEĆANJU I ODRŽAVANJU MIŠIĆNE MASE.
Uravnotežena i raznovrsna prehrana i zdrav način života iznimno su važni.