Vita_PROSPORT 5-ftd 777U Vita Fitness&Spa centru u subotu, 5.12.2015., održana je sportska i fitness edukacija na kojoj su svoja znanja sa sudionicima podijelili: grčka zvijezda fitnessa Panos Balatsinos te hrvatski stručnjaci Marija Andrijašević i Marino Bašić.

Glavno piće događaja bila je Jamnica ProSport, u novoj redizajniranoj bočici sa živim bojama, dok je glavni povod ove edukacije bio funkcionalni trening. Upravo su profesionalci i amateri na ovoj edukaciji idealna publika za ProSport izotonično negazirano osvježavajuće bezalkoholno piće s okusom limuna i grejpa te naranče, s dodatkom vitamina i minerala, jer je namijenjeno svima koji su izloženi pojačanim tjelesnim naporima.

Posebnost Jamnice ProSport je ta da, za razliku od drugih izotoničnih napitaka, sadrži palatinozu – posebnu vrstu šećera, koja se apsorbira u cirkulaciju brže od običnog šećera te tako predstavlja dugotrajniji izvor energije. Osim bolje uravnoteženog izvora energije iz ugljikohidrata, uočen je i zanimljiv učinak palatinoze na izgaranje masnoće, čime se stanicama osigurava dodatan izvor energije što je koristilo svim polaznicima edukacije.

Vita_PROSPORTNovom ProSportu nije odolio ni europski boksački prvak Filip Hrgović koji je došao podržati svoje kolege sportaše, ali i saznati koje dijelove funkcionalnog treninga može primijeniti u svojim boksačkim treninzima i pripremama za Olimpijske igre u Riju 2016. godine. Uspješnom boksaču iznimno se svidio novi izgled ProSporta kojeg i inače koristi kao i svi olimpijci s obzirom na to da je Jamnica ProSPort službeno piće Hrvatske olimpijske reprezentacije.

Pravilna hidracija sportaša jedan je od temeljnih preduvjeta sportske izvedbe, ali i zdravlja. Uz vodu, sportašima je neophodna i nadoknada elektrolita koji se gube znojenjem. Za vrijeme dugotrajnih treninga ili natjecanja kod kojih je potrebna izdržljivost neophodno je nadoknaditi i energiju unosom napitaka koji sadrže ugljikohidrate (šećere). U sve to moglo se uvjeriti više od 150 polaznika ove fitness edukacije koji su pili novi ProSport i osjetili sve benefite ovog odličnog izotoničnog negaziranog osvježavajućeg bezalkoholnog pića.