Investicijski fond Mid Europa Partners iz Londona s investitorima novi je vlasnik kompanija Imlek, Bambi i Knjaz Miloš.

jovanovic1Novog vlasnika tri kompanije su dobile nakon uspješno završene javne ponude i kompletiranja procesa preuzimanja.

Reputacija novih vlasnika još je jedna potvrda atraktivnosti Srbije kao investicijske destinacije kao i kvaliteta poslovanja kompanija koje i u novom vlasništvu planiraju nastavak rasta na zadovoljstvo mnogobrojnih lojalnih potrošača, navodi se u priopćenju.

Mid Europa Partners je najveći investicijski fond u centralnoj i istočnoj Europi, s velikim iskustvom u razvoju poslovanja kompanija u koje investira i predstavljat će sa svojim investitorima značajnu podršku za dalji razvoj Imleka, Bambija i Knjaz Miloša.

U investicijskom timu za ovu transakciju, Mid Europa Partners je okupila i Europsku banku za obnovu i razvoj (EBRD), kao i Andreja Jovanovića u ulozi investitora i lokalnog partnera.

Rukovođenje cjelokupnom grupacijom povjereno je Andreju Jovanoviću, koji posjeduje višegodišnje iskustvo u ostvarivanju vrhunskih poslovnih rezultata.

Novi menadžment koji predvodi Jovanović čine vodeći menadžeri u Srbiji u sektoru hrane i pića – Ilija Šetka (Imlek), Bojan Radun (Bambi) i Miloš Stojisavljević (Knjaz Miloš).

“Veoma sam zadovoljan činjenicom da promjena vlasništva znači ujedinjenje vodećih investitora i financijskih institucija, brendova i menadžment resursa pod jednim krovom, što vidim kao našu veliku prednost. Menadžment posjeduje odličnu priliku, ali i veliku odgovornost da uz podršku i ukazano povjerenje vlasnika dalje razvija i investira u naše najveće brendove”, rekao je Jovanović.

Poručio je da je namjera njegovog tima da, počevši od vrha i vlasnika, preko menadžmenta, do proizvodnih linija i polica na kojima se nalaze njihovi proizvodi, donese bolju kvalitetu života u domove kupaca i nastavi širiti poslovanje u Srbiji i u regiji. (SEEbiz.eu)