Natječaj je namijenjen za studente koji žele izraziti svoju marketinšku kreativnost na primjeru iz prakse

U četvrtak, 1. veljače 2013., otvaraju se prijave radova za drugo izdanje natječaja IdejaXica, studentskog natjecanja koje će se održati u sklopu Dana komunikacija – središnjeg festivala marketinških komunikacija u Hrvatskoj, priopćili su organizatori festivala.

Zadatak ovogodišnjeg natječaja je osmišljavanje marketinške strategije repozicioniranja brenda za studente Erste Club, za klijenta Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Od studenata se očekuje osmišljavanje proizvoda, usluga i pogodnosti te komunikacijskih, sponzorskih i drugih aktivnosti putem kojih će Erste Club pristupiti studentima kao svojim korisnicima i na najbolji mogući način odgovoriti na njihove potrebe.

Žiri, koji čine stručnjaci iz područja marketinga, ocjenjivat će radove na temelju dva osnovna kriterija: originalnost i argumentacija predložene strategije/ideje.

Najbolji prijedlog bit će u cijelosti ili djelomice realiziran i tržišno proveden od strane klijenta, a student ili tim čiji rad bude proglašen najboljim osvaja 5000 kuna na Diners kartici te dobiva priliku za učenje uz praksu u trajanju od najmanje jednog mjeseca u odjelu marketinga Erste&Steiermärkische banke. Također, pobjednik će biti pozvan na sudjelovanje na festivalu Dani komunikacija.

Natječaj IdejaXica zajednički organiziraju HURA (Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje) i IAB Hrvatska, a podržavaju ga najvažnije obrazovne institucije u zemlji sa stručnim opredjeljenjem marketinga, kao što su Ekonomski fakultet Zagreb (EFZG), Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM), VERN, WantAd School i Agora. Neke od navedenih obrazovnih institucija, poput EFZG-a uključile su zadatak ovogodišnjeg natječaja u svoj redovan studentski program te se provodi pod stručnim vodstvom mentora i dio je završne ocjene iz kolegija u kojem se provodi.

“Natječaj IdejaXica važna je inicijativa HURA-e jer pruža priliku studentima da na primjeru realnog zadatka iz prakse odmjere svoje kreativne snage te ostave svoj prvi trag u svijetu marketinga. HURA ovim projektom želi potaknuti mlade kreativce i inovatore i pružiti im priliku da upoznaju svijet oglašavanja i postanu dijelom nacionalnog festivala komunikacija”, izjavili su iz tog Udruženja.

Na natječaju IdejaXica mogu sudjelovati studenti koji studiraju u Hrvatskoj i studenti koji imaju hrvatsko državljanstvo, a studiraju u inozemstvu. Prijavitelji mogu biti pojedinci ili tim s najviše pet članova. Radovi se mogu predati do 15. travnja 2013. putem adrese elektronske pošte: idejaxica@idejax.com.