Novo izdanje Vindijinih funkcionalnih pića s niskim glikemijskim indeksom

render-gi-prizma-ribizNovi Vindijini sokovi iz asortimana funkcionalnih pića GI Control dostupni su u trgovinama od 5. svibnja 2010.

Uz dosad već poznate okuse, varaždinska tvrtka uvodi i osvježavajući spoj naranče i manga. Ova je kombinacija, zajedno sa sokovima okusa crnog ribiza i jabuke, predstavljena u novom pakiranju TetraPak ambalaže.

Objedinjujući nutritivna i tehnološka dostignuća, Vindija je razvila pića GI Control koja su obogaćena nizom kvalitetnih sastojaka, od kojih je najistaknutiji «Fruit up», prirodni šećer u potpunosti proizveden iz voća umjerene slatkoće (jabuka, grožđa, krušaka i citrusa). Svi sokovi iz ove linije sadrže ujedno niski glikemijski indeks koji smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2 i srčanih oboljenja te kontrolira tek, kolesterol i količinu glukoze u krvi, odnosno zadržava se osjećaj sitosti i smanjuje želja za slatkom hranom uzrokovana pretjeranim lučenjem inzulina. Njegovom kontrolom pospješuje se sagorijevanje masti i sprječava debljanje i taloženje masnoća u krvnim žilama, čime se preventivno utječe na krvni tlak i srce.

Pozitivan učinak funkcionalnih sastojaka za četiri postojeća i jedan novi GI CONTROL okus klinički je dokazan na sveučilištu Oxford Brookes University u Engleskoj, čime je visok standard kvalitete Vindijinih proizvoda dobio još jednu potvrdu.