belje-merlotcabernet-sauvignon-vrh-075Vrhunski cabernet sauvignon – merlot Vina Belje iz berbe 2009. osvojio je zlatnu medalju na svjetskom ocjenjivanju merlota i cabernet sauvignona u talijanskom Bergamu, izvijestili su iz Vina Belje.

Vinski festival “Emozioni dal Mondo – Merlot e Cabernet Insieme” okuplja svake godine u Bergamu više od 200 proizvođača vina iz različitih zemalja, koji imaju priliku predstaviti svoje vino međunarodnom žiriju sastavljenom od čak 74 suca. Specifičnost ovog festivala je ocjenjivanje vina u kojima se vrednuju isključivo vina sorti merlot i cabernet te njihove kupaže.

Stručni žiri čine proizvođači, novinari i profesionalci koji dolaze sa svih strana svijeta, točnije iz 30 zemalja, a posebnost u ocjenjivanju su i subjektivni dojmovi – emocije, koje dotično vino izaziva kod konzumenta.

Nakon delikatnog i dugotrajnog procesa ocjenjivanja cabernet sauvignon – merlot Vina Belje dobio je visoke ocjene i zlatnu medalju i plasirao se među najuspješnija hrvatska vina na navedenom ocjenjivanju.

“Ovo vino je spoj najboljih karakteristika obje sorte. Krasi ga rubinski crvena boja i voćni miris crnog bobičastog voća. Vino je harmonično i  meko,  gotovo ne zamjetnih ali istovremeno zrelih tanina, uz blagi osjet na drvo. Odlično će pristajati uz crvena mesa, divljač te zreli i snažni sir”, istaknuo je Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje.