Međunarodna PRO PR konferencija, u organizaciji agencije Apriori World iz Zagreba, održat će se od 11. do 14. travnja 2018. u hotelu Mona na Zlatiboru u Srbiji.

Riječ je o događaju koji je pokrenut idejom okupljanja eminentnih stručnjaka iz područja odnosa s javnošću kako bi se upoznali s trendovima, specifičnostima i različitostima tržišta komunikacija, razinama inovativnosti i profesionalnosti struke te međusobno razmijenili ideje i iskustva.

Tijekom trodnevnog edukacijskog programa, sudionici će imati priliku sudjelovati na 16 predavanja i dvije panel diskusije na kojima će svoja iskustva i znanja predstaviti ugledni regionalni i svjetski komunikacijski stručnjaci.

Uvodno predavanje održat će Maja Jovanović, voditeljica projekata u Fondaciji Novak Đoković, a potom će uslijediti predavanje Tonija Tomašeka iz slovenske podružnice agencije Publicis One.

O transformaciji odnosa s javnošću govorit će pak ugledni britanski stručnjak, generalni direktor PRCA-e i izvršni direktor ICCO-a, Francis Ingham, dok će članica Uprave VTB grupe iz Rusije, Olga Podoinitsyna govoriti o korporativnoj autentičnosti.

Konferencija će po prvi put ugostiti predavača iz Afrike i to Robyn De Villiers, predsjednicu Uprave Burson-Marsteillera iz Južnoafričke Republike, koja će govoriti o promjenama i trendovima u komunikacijama na afričkom kontinentu.

O stručnim praktičnim primjerima u Argentini govorit će Carlos Diaz, direktor jedne od najvećih južnoameričkih agencija za analizu i praćenje medija, dok će iskustvo u komunikacijama u digitalnoj sferi u Sjedinjenim Američkim Država sudionicima prenijeti Sean Gardner.

ProPR awards 2017.

Dva predavanja bit će posvećena i temi komunikacija i odnosa s javnošću na televiziji pa će tako predavanje o transformaciji komunikacija na hrvatskoj nacionalnoj televiziji održati Igor Ćutuk, rukovoditelj odjela komunikacija i glasnogovornik Hrvatske radiotelevizije, dok će zamjenica rukovoditelja odjela komunikacija Radio-televizije Slovenije, Sabrina Povšič Štimec u suradnji sa svojim kolegom Josephom Hobanom,direktorom komunikacija na Radio-televiziji Irske, održati predavanje na temu važnosti javnih medijskih servisa i rezultata kampanje koje je tijekom protekle godine provelo deset europskih javnih televizija.

U bloku predavanja o praktičnim primjerima internog komuniciranja govorit će Nina Redžepagić, direktorica crnogorske agencije za odnose s javnošću OR, zatim Marija Beslać, menadžerica komunikacija u Nordeusu te Nataša Jovanović iz UniCredit banke Srbije koja će predstaviti model implementacije Smart Working koncepta svih zaposlenika u centrali te banke.

Biagio Carrano, ugledni talijanski komunikacijski stručnjak s beogradskom adresom, govorit će pak o brendiranju države uz pomoć medija.

Praktična iskustva o odnosima s javnošću u kulturi predstavit će direktorica komunikacija i marketinga u londonskom Victoria and Albert Museum-u, Sophie Brendal, dok će Fiona Czerniawaska, direktorica u Source Global Research-u, kroz prezentaciju rezultata globalnog istraživanja predstaviti nove trendove i smjerove komunikacije. Ugledni srbijanski komunikacijski stručnjak i vlasnik agencije Represent Communications, Borislav Miljanović održat će pak predavanje na temu digitalizacije PR agencije.

I ove godine, održat će se i dvije panel diskusije: o radijskom novinarstvu i odnosima s javnošću koju će moderirati direktor korporativnih komunikacija BBC-a, John Shield, a kojem će se u diskusiji pridružiti urednici i direktori vodećih radijskih servisa u jugoistočnoj Europi te panel diskusija o agencijama za odnose s javnošću koju će moderirati Marjan Novak, glavni urednik Marketing Magazina, na kojoj će govoriti direktori regionalnih agencija za odnose s javnošću.

Organizatori očekuju da će i 16. PRO PR konferencija okupiti više od 200 komunikacijskih stručnjaka iz cijele regije.

Ovo je treći put da je domaćin PRO PR konferencije Srbija. Naime, nakon Beograda i Subotice, konferencija će se po prvi put održati u predivnom ambijentu Zlatibora pa će sudionicima u sklopu službenog programa biti osigurana i dva izleta zahvaljujući kojima će se moći pobliže upoznati s ljepotama ovoga kraja. U okviru konferencije, bit će održana i svečana dodjela priznanja PRO PR Awards.