Obustavljena javna prodaja polovice Mercatora

Grupa Pivovarna Laško i Infond Holding izvijestile su sedmero zainteresiranih na natječaju za prodaju udjela od 48% u Mercatoru kako je na prodaju trenutno samo 25% dionica, što slovenski Dnevnik drži očekivanim odustajanjem od prodaje. List pretpostavlja kako prodavatelji sad samo traže prijateljskog kupca za smanjeni paket, čijim bi sredstvima tek sanirali svoje financijske probleme.

Medijska nagađanja kako Pivovarna Laško ne misli ozbiljno kada govori o prodaji polovice udjela u Mercatoru ovih su se dana obistinila. Prodavatelji Mercatora – grupa Pivovarna Laško i Infond Holding ponuđače su obavijestili da više ne prodaju polovicu nego četvrtinu Mercatora.

U svojoj obavijesti dodaju i da će dionice prodavati po većoj cijeni od trenutačne koja iznosi 150 eura po dionici, piše “Dnevnik.si”. Ponuđači su taj potez shvatili kao kraj postupka javne prodaje, a čini se da su vlasnici Mercatora pronašli prijateljskog kupca koji će brzo otkupiti udio u najvećemu slovenskom trgovačkom lancu.

Kao mogući kupac spominje se družba Orbico. Pivovarna Laško od kupca 25-postotnog udjela u Mercatoru očekuje cijenu koja je znatno veća od dosadašnjih ponuda i trenutačne tržišne vrijednosti.