plidenta-pro-t-action-003-cmykRedovitom uporabom Plidente Pro-t-action broj korisnika s vrlo visokim brojem bakterija Streptococcus mutans smanjuje se za 52%

Redovitom uporabom Plidente Pro-t-action broj korisnika koji imaju vrlo visoki broj bakterija Streptococcus mutans, za koje se smatra da su najodgovornije za pojavu karijesa, smanjuje se za 52%, potvrdilo je upravo objavljeno i prvo na svijetu kliničko istraživanje ove zubne paste s aktivnom probiotičkom bazom.

Istraživanje su provele dvije mlade hrvatske znanstvenice, doc.dr.sc. Dubravka Negovetić Vranić i prof.dr.sc. Martina Majstorović sa Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prema objavljenim rezultatima značajno je smanjen broj ispitanika koji su prije početka korištenja Plidente Pro-t-action imali jako veliki broj karijesogenih bakterija prisutnih u slini.

Nakon samo 4 tjedna korištenja Plidentine paste s probiotičkim bakterijama Lactobacillus paracasei broj ispitanika s vrlo visokim brojem streptokoka pao je sa 78,4% na 26,5%, a broj ispitanika s visokim brojem laktobacila pao je s 52,9% na 26,5%.

“Rezultati istraživanja provedeni na ovom uzorku dokazali su da redovita i svakodnevna primjena nove Plidentine zubne paste s probiotičkim bakterijama značajno djeluje na metabolizam i sastav zubnog plaka, a čiji se mehanizam djelovanja temelji na aktivaciji vlastitog imunološkog (obrambenog) sustava. Ova pasta stoga predstavlja najinovativniji domaći proizvod trenutno dostupan na našem tržištu zubnih pasta, a čijom se redovitom upotrebom postiže značajna učinkovitost glede prevencije karijesa”, zaključuje se u istraživanju.

Lactobacillus Pro-t-action je revolucionarna inovacija njemačke tvrtke BASF Future Business GmbH, razvijena iz probiotskih kultura bakterija L. paracasei.

l-paracasei-skuplja-patogene-bakterije-smutansPosebnost Pro-t-actiona je da reagira isključivo s bakterijom uzročnikom karijesa, a ne utječe na broj ostalih bakterija u usnoj šupljini.

Novu pastu razvili su stručnjaci Neve, članice Atlantic Grupe, kao prvu zubnu pastu na svijetu koja sadrži ovu probiotičku kulturu.

Provedeno kliničko ispitivanje prvo je takvo ispitivanje zubne paste s probiotičkom bakterijom Lactobacillus paracasei na svijetu. Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH uvrstilo je Plidentu Pro-t-action u kozmetiku s posebnom namjenom.