U Zagrebu je završen drugi po redu međunarodni susret pod nazivom Retail Matchmaking Event u organizaciji tvrtke RED Star koji je okupio više od 150 sudionika iz 27 zemalja EU, srednje i istočne Europe, Bliskog Istoka i Turske. Čak 80 međunarodnih brendova podržalo je godišnji susret uz prisustvo više od 30 investitora i vlasnika šoping centara.

Retail Matchmaking Event svojevrsni je speed dating u djelatnosti komercijalnih nekretnina, a po drugi put se održao u Zagrebu.

Konferencija je za cilj imala ostvarenje poslovne suradnje između međunarodnih tvrtki komercijalnih nekretnina u kojemu su se, primjerice vlasnici šoping centara u jugoistočnoj Europi, imali prilike upoznati s internacionalnim trgovcima koji još nisu prisutni na tržištu, a žele se proširiti u regiju.

Matchmaking je bio namijenjen i svima onima koji su zainteresirani za dobivanje franšize stranih trgovačkih lanaca, kao i agencijama koje se bave iznajmljivanjima šoping centara jer na taj način mogu upoznati nove retailere željne ekspanzije.

Bez klasičnih predavanja, prezentacija i govornika sudionici Retail Matchmaking Eventa usredotočili su se na međusobno upoznavanje, predstavljanje ponuda i potencijala, razmjenu iskustva i planove.

Putem online sustava prijave zainteresirani se već od ožujka ove godine ugovarali svoje susrete. Unatoč činjenici kako je kriza pogodila najviše upravo sektor komercijalnih nekretnina, pad cijena najma po četvornom metru otvara mogućnosti lakšeg i isplativijeg najma.

“Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju otvaraju se mnogi potencijali u kojemu je osigurano lakše provođenje novih europskih regulativa, a administrativne prepreke na koje su nailazili potencijalni investitori znatno su smanjeni. Hrvatska i dalje ostaje zanimljiva destinacija i otvorena za velike investitore. Potvrdu tome daje i  interes ovogodišnjih sudionika konferencije. Naime, čak 60 posto brendova koji još nisu prisutni u regiji sudjelovalo je na konferenciji, a to su prilike koje Hrvatska ne bi smjela propustiti”, izjavila je voditeljica konferencija Davinia Young.

Retail Matchmaking Event organizirala je tvrtka RED Star, jedna od najbrže rastućih tvrtki u ovom dijelu Europe, a koja hrvatsko znanje i ekspertizu širi u Europu. Svoje sjedište ima u Londonu uz urede u Varšavi, Zagrebu te uskoro i Istanbulu. S 12 zaposlenih RED Star je ove godine narastao na 45 zaposlenih. Iako je svoje poslovanje tvrtka u začetku fokusirala na Adria regiju, otvaranjem novih ureda pozicionira se na tržišta srednje i istočne Europe.

Sudionici su susret ocijenili iznimno korisnim, a za svoju novu destinaciju i treći po redu Retail Matchmaking Event odabrali su Dubrovnik i 24. rujan 2014. godine.