U magičnom ambijentu omiljenog zagrebačkog kafića Velvet sinoć je održano Grimbergen druženje.

10-milan-peh-i-ivona-kovacevic-gimbergenTočno godinu dana nakon lansiranja na hrvatsko tržište, ljubitelji piva su se okupili kako bi uživali u legendarnom belgijskom samostanskom pivu i pritom čuli novitete vezane uz njega, koje je posebice za ovu prigodu predstavio karizmatični voditelj s Yammat FM-a i pivski sommelier Milan Peh.

Mnogobrojni posjetitelji su, pored tri različita pikantno – voćna okusa Grimbergen piva, imali priliku isprobati slasne slane i slatke kreacije proizašle iz kreativne kuhinje Velveta. Za odličnu atmosferu pobrinula se DJ-ica Ivona Kovačević.

Premda na hrvatskom tržištu postoji tek godinu dana, Grimbergen je uspio  osvojiti srca brojnih pivoljubaca, ponajprije zahvaljujući svojoj izvanrednoj aromi, koja nastaje korištenjem posebnog i jedinstvenog Grimbergen kvasca.

Svako Grimbergen pivo ima vlastiti jedinstveni okus i karakter po kojima se ističe među ostalim samostanskim pivima. Tako je Double -ambree tamnije boje i slatko-kiselog okusa karamele i sušenih šljiva, nastalo dvostrukom fermentacijom hmelja i slada, Blonde je pitko svijetlo ale pivo s okusima zrelog žutog voća i pikantnim notama klinčića, a Blanche – weiss pivo belgijskog stila i tradicije, svijetložutih tonova, glatke kremaste pjene i osvježavajućeg okusa žutog voća, limuna i klinčića.

Njegova proizvodnja započela je prije gotovo 900 godina u drevnoj belgijskoj opatiji u Grimbergenu, gdje se tajni recept čuvao desetljećima, a priliku da kušaju ovo jedinstveno pivo imali su samo hodočasnici i posjetitelji samostana.

grimbergen-2Belgijski samostan Grimbergen osnovan je 1128. godine i od tada je uništen triput u velikim požarima.

Nakon svakog požara, samostan je ponovo izgrađen, a redovnici iz Grimberga odabrali su simbol feniksa kao znak trajnog preporoda i ponovnog stvaranja. Grimbergen je zato i danas autentično i unikatno pivo prepuno neočekivanih okusa i složenih aroma spravljenih po stoljetnoj recepturi.