Omiljeni projekt među djecom Lino višebojac koji je ostavio nezaboravni trag u odrastanju više od 220 000 osnovaca iz 259 škola u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini ulazi u svoju 11. sezonu.

11-sezona-lino-visebojac-midiSvečano otvaranje ovogodišnjeg Lino višebojca održat će se u četvrtak  29. listopada s početkom u 11 sati u Sportskoj dvorani Žeravinec, u domaćinstvu OŠ Stjepana Basaričeka iz Ivanić Grada, koja je ujedno proglašena za najbolji Linograd u prošloj sezoni. Kreativnim učenicima škole pridružit će se osvajači zlatnih olimpijskih odličja u veslanju.

Braća Valent i Martin Sinković te Josip Glasnović osvajač zlatnog olimpijskog odličja u streljaštvu pridružit će im se kako bi ih podučili zašto je važno baviti se sportom i biti ustrajan u onome što se radi.

Najboljim višebojcima škole pomagat će u iskazivanju sportskih talenata u nogometu, rukometu, košarci, trčanju, skoku u dalj i potezanju užeta, te na kraju peharima Sportskih novosti i nagradama Podravke razveseliti najuspješnije.

OŠ Stjepana Basaričeka, koja za svečano otvaranje priprema i poseban kulturno-zabavni program, prva je u nizu od 24 škole iz svih hrvatskih županija koje će u školskoj godini 2016./2017. sudjelovati u zajedničkom projektu Podravke i Sportskih novosti.

Do kraja svibnja sljedeće godine više od 12 500 osnovaca imat će priliku za iskazivanje svojih potencijala u sportu, likovnom, glazbenom i literarnom izričaju, te stjecanje zdravih životnih navika kroz druženja s ponajboljim hrvatskim sportašima.