Olival prvi u regiji dobio prestižni europski certifikat Natrue

Hrvatski kozmetički brend Olival uspješno je zadovoljio zahtjevne procedure i postao nositelj certifikata Natrue koji dokazuje prirodnost kozmetike, čime je Olival postao prvi proizvođač kozmetike u regiji koji nosi ovaj certifikat, priopćeno je iz tvrtke.

Proces certificiranja je trajao šest mjeseci i uključivao je detaljnu analizu svih sirovina i formulacija za liniju za njegu lica s uljem smilja. Također je uključivao i zahtjevnu kontrolu proizvodnog prostora gdje se kontrolirala dobra proizvođačka praksa, zbrinjavanje otpada, procesi unutar proizvodnog pogona i upravljački procesi kompanije”, kaže direktorica Vlasta Pojatina.

Ovaj certifikat tako ne dokazuje samo kvalitetu sirovina i sastava proizvoda, već i načina proizvodnje i procesa tvrtke. U Olivalu se nadaju se da će im zato posjedovanje certifikata otvoriti vrata zapadnoeuropskih tržišta, a ujedno i učvrstiti poziciju lidera na području proizvodnje prirodne kozmetike u Hrvatskoj.

Olival je u prošloj godini uveo i ISO 22716 standard, a poslovnu 2013. godinu obilježio je rast prihoda od 16 posto i povećanje broja zaposlenih za 20 posto. Tvrtka stalno tržištu nudi nove proizvode i linije, a odluka da se kupcima nudi visoka kvaliteta po pristupačnoj cijeni pokazala se itekako kvalitetnom.

Ove godine tvrtka obilježava 20 godina uspješnog rada, a danas je Olival brend koji se nalazi na policama svih drogerijskih i trgovačkih lanaca u Hrvatskoj.