Brendovi Opel i Vauxhall produžili su ugovor s tvrtkom GEFCO o upravljanju opskrbnim lancem na razdoblje od četiri godine s početkom od 1. siječnja 2019. Pokazatelj je to snažnog partnerstva između dviju kompanija i povjerenja koje PSA Grupa ima u GEFCO.

Ugovor obuhvaća svu ulaznu i izlaznu logistiku za Opel/Vauxhall u Europi i Turskoj. GEFCO će tako postrojenjima Opela/Vauxhalla za sklapanje automobila distribuirati dijelove dobavljača iz cijelog svijeta te će dostavljati vozila zastupnicima i uvoznicima.

“Vrlo smo zadovoljni što Opel/Vauxhall i dalje prepoznaje GEFCO kao snažnog partnera. GEFCO-ova rješenja logistike četvrte strane nude tvrtkama jedinstvenu stručnost u automobilskoj logistici. Upravljanjem svih logističkih tokova Opela/Vauxhalla u Europi i Turskoj omogućili smo klijentu optimizaciju opskrbnog lanca i usredotočenost na osnovno poslovanje”, izjavio je Antoine Redier, izvršni potpredsjednik GEFCO-a za rješenja u području 4PL-a.

Remi Girardon, direktor proizvodnog i opskrbnog lanca tvrtke Opel Automobile GmbH, izjavio je: “Veselimo se nastavku uspješnog partnerstva s GEFCO-om. Za nas je od presudne važnosti da imamo fleksibilne, inovativne i troškovno učinkovite logističke procese koji su savršeno integrirani u naše poslovne operacije. Drago nam je što se možemo osloniti na izvrsne partnere kao što je GEFCO.”

Integrirano partnerstvo u skladu s GEFCO-ovim DNK
Kako bi svoja rješenja kontinuirano mogao usklađivati s potrebama Opela/Vauxhalla, GEFCO će osnažiti timove inženjera u šest europskih zemalja u kojima kompanija posluje – Francuskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Španjolskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Luc Nadal, predsjednik Uprave GEFCO-a, objasnio je: “Upravljanje svim rješenjima opskrbnog lanca PSA Grupe stavlja nas u savršen položaj za stvaranje sinergije. Na taj način možemo održati visoku razinu pouzdanosti spajanjem tokova obaju brendova. Naš se pristup temelji na izgradnji snažnog partnerstva, u skladu s našom kulturom ‘Infinite Proximity™’ i sloganom ‘Partners, unlimited’.”

Ključan izazov: optimiziranje troškova logistike
Zahvaljujući iskustvu i stručnosti, GEFCO-vi timovi na terenu u mogućnosti su optimizirati opskrbni lanac Opela/Vauxhaulla i time ostvariti uštede. Da bi taj cilj postigao, GEFCO će se i dalje razvijati na temelju iskustva, kreativnosti i uspješnosti u učinkovitom korištenju svih raspoloživih resursa. Grupa se dosad uspješno nosila s tim izazovom te namjerava dodatno ojačati suradnju s Opelom/Vauxhaullom u narednim godinama.