Rasprava o Nacrtu Zakona o zaštiti potrošača održat će se u petak, 17. siječnja, s početkom u 13,00 sati u prostorijama HGK Županijske komore Osijek, objavljeno je na internetskim stranicama Hrvatske gospodarske komore.

Rasprava je namijenjena svim trgovcima i pružateljima usluga, kako bi se upoznali s obvezama iz Zakona o zaštiti potrošača, a o kojima će morati voditi računa u odnosima s kupcima, odnosno korisnicima svojih usluga, navode iz HGK.

Namjera ove rasprave je dati gospodarskim subjektima prigodu da razmjene svoja dosadašnja iskustva u odnosima s kupcima, odnosno korisnicima usluga, te istaknu primjedbe na predloženi nacrt Zakona i daju eventualne prijedloge koji bi predstavljali kvalitetna rješenja za poboljšanje međusobnih odnosa na relaciji trgovac – potrošač.

Predstavnice Udruge za zaštitu i promicanje potrošačkih prava građana “Potrošački forum” –  voditeljica savjetovališta Mira Brumerček-Lukačević i Dunja Mak –  dobro su upoznate s detaljima Zakona i u stalnom su kontaktu s potrošačima, trgovcima i pružateljima javnih usluga te će sudjelovati u raspravi kako bi nazočne upoznale s bitnim postavkama Zakona.

Nacrt Zakona o zaštiti potrošača  objavljen je na mrežnoj stranici Ministarstva gospodarstva.