U tijeku su završni radovi na izgradnji osječkog trgovačkog centra Portanova, investicije vrijedne oko 85 milijuna eura, a otvorenje je najavljeno za 24. ožujka, izvijestili su danas u Osijeku predstavnici investitora, osječke tvrtke Amplitudo d.o.o.

portanova-osijek-largeTijekom današnjeg obilaska objekta voditeljica za odnose s javnošću ove tvrtke Maja Dorić izvijestila je novinare kako na izgradnji centra, započetoj u rujnu 2009. godine, svakodnevno radi od 500 do 700 radnika, a da je do sada zakupljeno 95 posto prostora Portanove.

Navela je kako se završetkom Portanove očekuje otvaranje više od 1000 radnih mjesta, što drži značajnim doprinosom gospodarstvu regije s velikim brojem nezaposlenih.

Uz ponudu brojnih robnih marki, od kojih neke do sada nisu bile zastupljene na ovome području, Portanova će imati i zabavne sadržaje, poput casina, multipleks kina Cinestar te kuglane.

Centar će imati oko 1.600 parkirnih mjesta, a površinom od 80.000 kvadratnih metara najveći je u istočnom dijelu Hrvatske, i među najvećima u zemlji, ističu iz tvrtke Amplitudo. (H)