Osječka pivovara objedinila poslovne procese novim informatičkim sustavom

osjecka-pivovara-proizvodna-traka-midiOsječka pivovara u svoje je poslovanje implementirala potpuno centralizirano upravljanje svim procesima u pivovari vezanim uz proizvodnju, knjigovodstvo i skladišta putem novog programskog paketa Jupiter, priopćeno je u utorak iz tog proizvođača piva.

Iz pivovare navode da novi program, za razliku od onog koji su se ranije koristili, omogućuje točno i pravovremeno praćenje proizvodnje, stanja na skladištu, te svih knjigovodstvenih i računovodstvenih parametara.

Autor programskog rješenja Jupiter je tvrtka Spin Informatica d.o.o. iz Osijeka.

“Kako je već prije bilo najavljeno, Osječka pivovara d.d. zbog ove racionalizacije poslovanja i prilagođavanja tržišnim uvjetima bila je prisiljena smanjiti broj djelatnika te je 7. lipnja 2011. godine otkaz dobilo 12 djelatnika. Prilikom najave ovog poslovnog poteza, u veljači ove godine, Uprava je u nastojanju da ponudi što bolje uvjete otpremnine za djelatnike koji su tehnološki višak i koji nisu mogli biti zbrinuti na drugi način predložila paket otpremnine u maksimalnom iznosu od 171.000 kuna koji je u zadanom roku prihvatio samo jedan djelatnik”, navode iz Osječke pivovare.