Ante Todorić dopredsjednik Uprave Agrokora, a Darko Knez njezin novi potpredsjednik

U skladu s najavljenim promjenama u cilju osnaživanja upravljačkih timova i odgovaranja na trendove i promjene na tržištu, kao i na osnovi analize novih poslovnih zadataka i profila vodećih kadrova u Koncernu, na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Agrokora d.d. usvojena je odluka kojom Ante Todorić, dosadašnji izvršni potpredsjednik za poslovnu grupu maloprodaja, prelazi na novu funkciju dopredsjednika Uprave Agrokora.

Njegovu poziciju izvršnog potpredsjednika za poslovnu grupu maloprodaja preuzet će Darko Knez, dosadašnji direktor Konzuma. Ova odluka stupa na snagu s danom 1. siječnja 2016. godine.

S istim datumom Nadzorni odbor Konzuma imenovao je i novu dvočlanu Upravu Konzuma. Tako će mjesto predsjednika Uprave preuzeti Slavko Ledić, dosadašnji direktor maloprodaje regije Dalmacija, a mjesto člana Uprave Domagoj Jelenc, dosadašnji menadžer u Agrokoru.

ŽIVOTOPISI MENADŽERA:

Ante TodoricAnte Todorić
Ante Todorić s radom u Agrokoru započeo je 1996. godine na poslovima Agrokorovog poslovanja s cvijećem kada je ukupan poslovni prihod grupe iznosio 2,4 milijarde kuna. Nakon toga prelazi u Agrokor trgovinu na radno mjesto asistenta u prodaji burzovnih roba. Godine 1998. započinje s radom u Konzumu na radnom mjestu asistenta predsjednika Uprave, ali ubrzo preuzima poslove vođenja i uspostavljanja procesa nabave voća i povrća. Godine 2001. Konzumovom akvizicijom Eurovibe započinje i formira Konzumovo veleprodajno poslovanje i time postavlja kamen temeljac u stvaranju Agrokorovog značaja na području veleprodaje i distribucije. Paralelno s poslovima u veleprodaji, u periodu od 2001.-2005., Ante Todorić ima izuzetno veliku ulogu u procesu akviziranja hrvatskih lokalnih kompanija u sustav Konzuma, a samim time i stvaranjem Konzuma kao vodećeg nacionalnog trgovačkog lanca. Spomenute 2005. godine formalno preuzima zadatke stvaranja Agrokorovih maloprodajnih poslova u Srbiji i Bosni i Hercegovini te od tada pa do danas, kao izvršni potpredsjednik za Poslovnu grupu maloprodaja, upravlja centralnim timom. Za vrijeme rada u Konzumu te vodeći centralni maloprodajni tim u Agrokoru, sudjeluje u otvaranju više od milijun metara kvadratnih maloprodajnih prodajnih površina te više od 300.000 kvadratnih metara najmodernijih skladišnih prostora. U procesu pripreme za integraciju Konzuma i Mercatora vodio je tim koji je stvorio sve funkcionalne preduvjete kako bi integraciju uspješno započeli u rujnu 2014. godine. U istoj godini preuzima funkciju Predsjednika nadzornog odbora Mercator grupe. Kroz 2015. godinu sa svojim timom ostvaruje povijesni uspjeh jedne od najvećih poslovnih transakcija u regiji. Svojom jasnom vizijom i strategijom razvoja maloprodaje, a vodeći računa o specifičnostima tržišta, postavio je temelje za daljnji održivi rast Agrokor grupe, danas najveće kompanije u regiji s približno 50 milijardi kuna prihoda i 60.000 zaposlenih. S početkom 2016. godine preuzima funkciju zamjenika predsjednika uprave Agrokor grupe.
Ante Todorić rođen je 1978. godine, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te magistrirao financije na istom fakultetu. U svojoj je karijeri intenzivno surađivao s vodećim timovima najvećih svjetskih financijskih institucija – poput JP Morgan’s, Blackstone, Lasard, te najvećim svjetskim konzultantskim kućama kao što su McKinsey, Roland Berger, Droege International, Global Praxis i član je više menadžerskih asocijacija na europskom nivou. Uz rad pohađao je razne executive programe i poslovne treninge u najboljim svjetskim školama kao što su INSEAD, Rochester Institute of Technology, University of Pennsylvania te Oxford College.

Darko KnezDarko Knez
Darko Knez je svoju karijeru u Agrokor koncernu započeo 1999. godine na radnom mjestu asistenta starije izvršne potpredsjednice za Strategijske poslovne grupe i marketing. U Konzum d.d. prelazi 2000. godine na radno mjesto pomoćnika direktora Sektora logistike i lanca opskrbe te vrlo brzo preuzima poziciju direktora Sektora logistike. Intenziviranjem aktivnosti vezanih uz projekt razvoja programa lojalnosti koji je vodio, preuzima funkciju direktora Sektora Marketinga kako bi loyalty program postao integrirani dio marketinških aktivnosti. Kako je Konzum do početka 2004. godine prisutan u svim hrvatskim regijama, mijenja se način upravljanja mrežom kao i organizacija cijele kompanije, a u novoj organizaciji Knez u veljači 2004. godine postaje izvršni direktor Područja prodaje i marketinga. Poziciju predsjednika Uprave Konzuma preuzima 2007. godine. Od tada do danas vodeći Konzum, uspješno je proveo kompaniju kroz krizne godine za hrvatsko gospodarstvo s izrazitim naglaskom na modernizaciju i optimizaciju poslovnih procesa te ostvarivanje postavljenih poslovnih ciljeva. U 2014. godini imao je značajnu ulogu u Agrokorovom timu zaduženom za integraciju Konzuma i Mercatora te je proveo integraciju ovih dviju kompanija u Hrvatskoj. S 1. siječnja 2016. godine preuzima funkciju izvršnog potpredsjednika Agrokora za Poslovnu grupu maloprodaja.
Darko Knez rođen je 1970. godine u Osijeku. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, završio je poslijediplomski studij (MBA) na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i polaznik je doktorskog studija na poslovnoj školi IEDC Bled. U intenzivnom periodu razvoja Konzumovog maloprodajnog poslovanja surađivao je s vodećim svjetskim konzultantima: Roland Berger, Droege International, Global Praxis, Jos de Vries, Kaizen institute, Daymon i mnogi drugi. U periodu pripreme za integraciju surađivao je s vodećim timovima najvećih svjetskih financijskih institucija: JP Morgan’s, Blackstone, Lasard, a u postintegracijskom periodu s konzultantskom kućom McKinsey company. Član je nadzornih odbora u nekoliko kompanija, završio je više različitih programa na poslovnoj školi IEDC Bled te postao alumni poslovne škole INSEAD nakon završenog programa International Executive program.

Slavko LedicSlavko Ledić
Slavko Ledić svoju karijeru u Konzumu započinje u svibnju 2005. godine u Području veleprodaje na radnom mjestu rukovoditelja Velpro centra Makarska. U području veleprodaje ostaje do 2007. godine kad preuzima poziciju direktora maloprodajne Regije Dalmacije koja je u tom trenutku uključivala 50 trgovina. Nakon uspješnog vođenja Regije i njenog rasta na 120 trgovina, 2 milijarde kuna prometa i 2.500 zaposlenih, u studenom 2014. godine prelazi u Crnu Goru na mjesto pomoćnika predsjednika Uprave gdje značajno unapređuje samo poslovanje i poslovne rezultate kompanije. S 1. siječnja 2016. preuzima funkciju predsjednika Uprave Konzum d.d. Zagreb.
Slavko Ledić rođen je 1974. godine u Tomislavgradu u Bosni i Hercegovini. Diplomirao je na  Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovao je u međunarodnom programu stručnog usavršavanja International supermarket management class – IGA Coca Cola institute u Atlanti (SAD). Vodio je jedan od streamova tijekom Kaizen projekta te je završio nekoliko programa na poslovnoj školi IEDC Bled.

Domagoj JelencDomagoj Jelenc
Domagoj Jelenc novi je član uprave Konzuma. Prvo radno iskustvo stekao je u Deloitte savjetodavne usluge d.o.o. u odjelu Financijskog savjetovanja kao financijski analitičar. U Agrokor d.d. dolazi 2011. kao analitičar u odjelu Strategije i tržišta kapitala u kojemu radi do danas na menadžerskoj funkciji. Od 2008. do 2012. kao vanjski suradnik drži nastavu iz Osnova ekonomije na Ekonomskom fakultetu te od 2009. do 2011. drži nastavu iz Financijskog modeliranja na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Od prosinca 2015. Član je Nadzornog odbora kompanije Tisak d.d.
Domagoj Jelenc rođen je 1984. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2008. godine, smjer Analiza i poslovno planiranje.