Distributerska tvrtka Tisak otvorila je 15 novih lokacija za otkup starog papira u Super Konzum prodavaonicama u Zagrebačkoj županiji, izvijestili su iz Tiska.

Podsjećaju pritom kako je usluga otkupa starog papira uvedena tijekom ljeta. Tisak je do sada diljem Hrvatske otvorio 35 lokacija za otkup starog papira te su nove otkupne stanice u Super Konzum prodavaonicama značajno proširenje ove usluge.

Papir je vrijedna sirovina koja se može reciklirati do sedam puta, a Tisak otkupom starog papira po cijeni od 50 lipa za kilogram sortiranog papira, pruža mogućnost građanima diljem Hrvatske da sudjeluju u očuvanju okoliša uz mogućnost zarade.

Na otkup se može donijeti novinski papir te letci, časopisi i katalozi koje je prije predaje potrebno sortirati. Nakon predaje starog papira, korisniku se izdaje potvrda s navedenim iznosom otkupa. Iznos otkupa moguće je podići na najbližem kiosku Tiska u roku od 72 sata predočenjem potvrde. Jedna osoba može predati maksimalno 150 kilograma papira za otkup u jednom danu.

Od sada tako pored postojećih lokacija, građani mogu odnijeti stari papir na otkup i u sljedećim Super Konzum prodavaonicama: Zaprešić, Samobor, Velika Gorica, Jastrebarsko, Vrbovec, Dugo Selo i Ivanić Grad te Super Konzum prodavaonicama u Zagrebu: Črnomerec, Dankovečka, Vukovarska, Sarajevska, Dubec, Špansko, Botinec i Sesvete.