Štand hrvatskih obrtnika posjetio je i slovenski predsjedik Borut Pahor

U Celju je u utorak otvoren 51. Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam koji se održava do 16. rujna. Na ovogodišnjem izdanju predstavit će se više od 1400 izlagača iz 30 država, a zemlja partner je Srbija. Hrvatski će izlagači, odnosno 17 obrtnika čije je izlaganje sufinancirala Hrvatska obrtnička komora, svoju ponudu predstaviti u paviljonu L1, na štandu broj 15, površine 54 četvorna metra.

“U suradnji s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije na sajmu će se prezentirati i katalog tradicijskih i umjetničkih obrta, katalog građevinara kao i katalog metaloprerađivača s područja Krapinsko-zagorske županije te uzorci proizvoda 14 tradicijskih obrta. Isto tako, u suradnji s Obrtničkom komorom Karlovačke županije putem promotivnih materijala prezentirat će se obrtnici iz djelatnosti graditeljstva, obrade drva, izrade alata i turizma s područja Karlovačke županije”, objavljeno je iz HOK-a.

Hrvatsku obrtničku komoru i MOS sajam povezuje višegodišnja suradnja koja je omogućila predstavljanje brojnih hrvatskih obrtnika kao izlagača zahvaljujući sufinanciranju izlagačkog prostora, ali i kompletne logistike od strane HOK–a. Tijekom posjeta sajmu, štand hrvatskih obrtnika posjetio je i slovenski predsjednik Borut Pahor.