Otvoren najveći trgovački centar na istoku Zagreba – Garden Mall

Garden Mall, prvi trgovački centar treće generacije u istočnom dijelu Zagreba, smješten u Gornjoj Dubravi, na Oporovečkoj ulici danas je otvorio svoja vrata. Investicija je vrijedna više od 70 milijuna eura i najveća je privatna investicija u povijesti Dubrave.

Uz otvorenje više od 70 trgovina popularnih domaćih robnih marki i svjetskih brandova od kojih neki po prvi put dolaze u Hrvatsku, Garden Mall je kreirao 500 novih radnih mjesta i predstavlja značajan katalizator daljnjeg razvoja istočnog dijela grada.

Ukupna površina Garden Malla je 38.565 kvadrata, a sam maloprodajni prostor iznosi 26.000 kvadrata. Osim raznovrsnih robnih i uslužnih sadržaja, jedna od posebnosti Garden Malla je i prvi Intersparov restoran u Hrvatskoj, dok se Interspar supermarket u sklopu centra proteže se na više od 4.000 kvadrata. Također, svi posjetitelji moći će besplatno koristiti 1.300 parkirališnih mjesta raspoređenih na tri lokacije; vanjsko parkiralište, podzemna garaža i krovno parkiralište s kojeg se pruža pogled na cijeli istočni Zagreb i obronke Medvednice.

Ime Garden Mall je odraz jedinstvenog interijera koji objedinjuje vodene elemente, visoko živo drveće koje seže do prvog kata centra i puno prirodnog svjetla. Uz moderna arhitektonska rješenja, dodatnim je dekoracijama namjera bila postići dojam šetnje ugodnim vrtom, boravak u kojem posjetiteljima centra predstavlja ugodno iskustvo kupovine.

Investitor projekta je austrijska grupacija MID, koja je u suradnji s projektnim društvom Kabrio d.o.o. realizirala zamisli uglednih imena u svijetu arhitekture – Bernharda Bügelmayera i Wolfganga Rittera iz studija ATW. Prilagodba koncepta na hrvatske propise, izrada idejnog, glavnog i izvedbenih projekata te ishođenje potrebnih dozvola kao i nadzor gradnje povjereni su hrvatskoj tvrtki Rimc d.o.o. iz Sv.Nedjelje, Razvoj Garden Mall-a je vodila hrvatska tvrtka MID Bau Nekretnine d.o.o, a izvođač radova je tvrtka Zagorje TehnoBeton d.d.

“Jedan od ciljeva projekta bio je oživiti istočni dio Zagreba, kojem je definitivno nedostajao ‘njegov’ trgovački centar te pružiti stanovnicima sadržaje zbog kojih su morali putovati u druge dijelove grada. Vjerujemo da će Garden Mall postati ne samo mjesto dobre kupovine već i ugodnog boravka te društveno okupljalište koje će Dubravu učiniti novim gradskim središtem”, izjavio je Andreas Messner, suvlasnik MID Grupacije.

Među mnogim trgovinama koje su svoje mjesto našle u Garden Mallu našao se i TechnoMax, lanac maloprodajnih trgovina najpoznatijih i najboljih robnih marki tehničke robe široke potrošnje.

Novi, šesti po redu TechnoMax mega centar prostire se na 1.400 četvornih metara te predstavlja još jedan pomak u funkcionalnom uređenju interijera. U ugodnom ambijentu, kupce očekuje impresivna ponuda modela već prokušanih svjetski marki kao što su Marantz, Monitor Audio, Acoustic Energy, Philips, PQI, MSI, Sennheiser, Ateca, Olympus, i mnogi drugi.

„Renoprom uvijek osobitu pažnju polaže odabiru lokacija za svoje TechnoMax trgovine. Megastore u Dubravi otvaramo sa zadovoljstvom i ponosom obzirom na globalnu recesiju i ozbiljne ekonomske prilike. Kvalitetnim radom i dobrom usklađenošću cijena i ponude proizvoda uspijevamo ne samo održati već i proširiti svoj maloprodajni lanac. Posebnu pažnju posvetili smo širenju i prilagođavanju asortimana proizvoda trenutnoj kupovnoj moći kako bi svojim kupcima omogućili najkvalitetniju robu po vrlo povoljnim cijenama.” – izjavila je direktorica marketinga i PR-a Renoproma, Anastazija Vržina.