Velpro je danas u Poslovnoj zoni Murvica u Poličniku kod Zadra otvorio novi, 23. po redu centar u Hrvatskoj, izvijestili su iz Konzuma.

Time se poslovanje Konzumove veleprodaje seli s lokacije Uvala Bregdetti u novoizgrađeni centar u poslovnoj zoni grada i novim uvjetima značajno unaprjeđuje ponudu te dostupnost i povezanost s kupcima. Svečanom otvorenju centra prisustvovali su načelnik Općine Poličnik Davor Lončar, izvršni potpredsjednik Agrokora za izvozna tržišta Damir Kuštrak, izvršni direktor područja Veleprodaje i distribucije Dalibor Poznić, direktor tvrtke Sarag Ivan Surać te brojni uzvanici iz gospodarstva grada Zadra.

Novi centar u Zadru,  na više od 6.500 m2 prodajne površine nudi više od 10.000 artikala namijenjenih trgovcima te kupcima iz HoReCa segmenta.

Uz asortiman robe široke potrošnje, svježeg mesa, voća i povrća, dnevno svježe ribe te bogatom ponudom različitih pića za ugostitelje, centar nudi širok asortiman proizvoda trgovačke marke za ugostitelje Profi line i Profi line exclusive.

U sklopu novog centra je i VELUGO, koji na 550 m2 prodajne površine nudi kompletnu opremu za ugostitelje – kuhinjsku opremu i pribor, sustave za posluživanje hrane, profesionalne ugostiteljske aparate, opremu za barove te restoranski namještaj.

“Uz lidersku poziciju na tržištu maloprodaje, ponosni smo i na snažnu i razgranatu veleprodajnu mrežu koju smo od 2001. godine izgradili kroz Velpro centre diljem Hrvatske, ali i regije. Ova investicija nastavak je ciklusa naših kontinuiranih ulaganja, kako u maloprodaju, tako i u segment veleprodaje. Novi Velpro centar u gradu Zadru koji je gospodarsko središte sjeverne Dalmacije, zasigurno će u velikoj mjeri unaprijediti i obogatiti ukupnu turističku ponudu grada, okolice, kao i otoka zadarskog arhipelaga s kojima je grad iznimno dobro povezan. Uz opskrbu asortimanom svježe robe, Velpro centar Zadar omogućit će trgovcima i HoReCa kupcima kvalitetnu opskrbu cjelokupnim asortimanom potrebnim za pružanje kvalitetne turističke usluge. Podrška opstanku i razvoju male trgovine važna je odrednica poslovanja Velproa u Hrvatskoj. Otvaranjem veleprodajnih centara na obali i otocima želimo dati nužan zamah maloj trgovini koja je važan adut ukupne turističke ponude Hrvatske”, izjavio je Kuštrak.