Trgovački lanac Plodine otvorile su danas supermarket u Gradu Krku na otoku Krku, što je ukupno 73. objekt ovog trgovca u Hrvatskoj, izvijestili su iz Plodina.

Kako se navodi, investicija je vrijedna 7,5 milijuna eura te je dio dugoročne strategije širenja maloprodajne mreže Plodina na otocima i diljem hrvatske obale.

U novom prodajnom objektu, čija je ukupna površina 3100 četvornih metara, zaposleno je 60 djelatnika. Uz ranije otvorene trgovine u Malinskoj i gradu Krku, ovo je ukupno treći objekt Plodina na nekom od hrvatskih otoka.

“Otvaranje supermarketa na Krku dio je dugoročne strategije koja za cilj ima širenje prodajne mreže u Hrvatskoj i učvršćivanje na 2. mjestu maloprodaje s tržišnim udjelom od 20%. Tijekom 2011. i 2012. godine Plodine su u razvoj uložile 100 milijuna eura otvorivši 14 novih te renoviravši 15 postojećih objekata”, ističe se u priopćenju.

U ponudi supermarketa u Krku nalazi se više od 20.000 proizvoda poznatih brendova, kao i 850 proizvoda vlastite robne marke. Iz Plodina ističu kako najveći dio proizvoda dolazi od domaćih proizvođača pri čemu posebno naglašavaju široku ponudu prehrambenih, neprehrambenih i drogerijskih proizvoda, zatim asortiman proizvoda za kućanstvo, tekstil, program za djecu, svježe pekarske proizvode i sezonske proizvode te svježe mesne proizvode.

“Otok Krk je jedna od vodećih hrvatskih turističkih destinacija. Otvaranjem drugog supermarketa na Krku vjerujemo kako ćemo dodatno doprinijeti unapređenju maloprodajne, ali i ukupne turističke ponude te širokim asortimanom prehrambenih i neprehrambenih proizvoda po povoljnim cijenama maksimalno zadovoljiti sve potrebe kako stanovništva otoka, tako i turista tijekom turističke sezone”, istaknula je povodom otvorenja članica uprave Plodina Đozi Heberling.

Do kraja godine Plodine će otvoriti supermarkete u Senju i Lovranu, a tijekom 2014. godine planirano je otvorenje 10 novih supermarketa prosječne površine 1800 četvornih metara.