portanova_otvorenje-ftdU Osijeku je večeras otvoren najveći trgovački centar u istočnoj Hrvatskoj, vrijedan 85 milijuna eura, u kojem je otvoreno više od tisuću radnih mjesta.

Na ukupnoj površini od 80.000 četvornih metara, te tri etaže, Portanova će zadovoljiti sve potrebe kupaca iz Osijeka, ali i šire regije i gravitirajućeg područja Hrvatskoj, posebice kupaca iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije, istaknuo je investitor, osječki poduzetnik Željko Biloš iz tvrtke „Amplitudo“ d.o.o.

Na izgradnji Centra od 2009. g. svakodnevno je radilo od 500 do 700 radnika dok je na samom projektu radilo oko tisuću osoba različitih znanja i zanimanja. a do sada je zakupljeno oko 95 posto prostora.

U Portanovi ima više od 100 trgovina poznatih odjevnih brendova, kao i veliki Super Konzum, kafići, restorani, Cinestar multipleks kino i Disco-bowling.

Na svečanosti otvaranja uz brojne goste, gospodarstvenike, političare, osobe iz javnog i kulturnog života bili su i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji su istaknuli kako je Portanova bitna između ostalog i zbog otvaranja tisuću novih radnih mjesta.

Ovim reprezentativnih centrom Osijek i županija će dobiti na turističkom značenju jer se radi o mjestu gdje će rado dolaziti gosti zbog zanimljive ponude, a „posebno jer je ovaj trgovački centar smješten na mjestu gdje se račva više prometnih pravaca“, kazao je gradonačelnik Bubalo.

Novi trgovački centar Portanovu blagoslovio je đakovačko i osječki nadbiskup i metropolita msgr. Marin Srakić, koji je istaknuo kako je Osijek ne tako davno, prije 180 godina bio najrazvijeniji grad u Hrvatskoj.

Večeras su počela i prikazivanja nekoliko filmova različitih žanrova u devet potpuno digitaliziranih kinodvorana u prvom multipleks kinu u ovom dijelu Hrvatske. Cinestar u Osijeku očekuje da će godišnje imati oko 250.000 gledatelja. (H)