U subotu je na glavnom zagrebačkom trgu započeo program “Božićna bajka by Mastercard” s tradicionalno bogatim programom. Službeno su ga otvorili predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, i zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić. Na pozornici se nešto kasnije Ivi Šulentić pridružio Djed Božićnjak koji je i ove godine prizvao snijeg kao uvod u party s popularnim Ljetnim kinom.

U sklopu ove bajkovite lokacije mogu se naći kućice s posebnom gastronomskom ponudom, ali i božićnim hitovima te jazz, funk, rock i pop standardima kojima će nas ove godine zabavljati razni popularni bendovi i izvođači koji će zagrijati i najhladniju zimsku noć. Dolaze Swingersi, Kristijan Beluhan koji će za posebne prigode utjeloviti Franka Sinatru i Ivu Robića, Elvis Christmas Special s bendom Johnny and his Rockin’ Tunes, Boom Pacha Boom, Groovy Cakes, Joe Pandur & Jazz Xmass Special, Scifidelity Orchestra kao i najbolji zagrebački klupski DJ-i Ozren Kanceljak, Frx i Stanko Bondža koji će uveseljavati posjetitelje tijekom cijele Božićne bajke.

Uz sve ove zanimljive sadržaje, gurmane svakako treba uputiti na bogatu ponudu kućica – domaće kobasice, fritule, buncek s kiselim zeljem, popularnu kumru, tradicionalni turski sendvič, koji je prošle godine bio jedno od najvećih iznenađenja adventa, domaći gulaš, ali i razne međunarodne specijalitete koji će razveseliti i najizbirljivije.

Za sve slađeg zuba tu je interesantna ponuda kućice Slatka bajka koja nudi tradicionalne fritule spravljene po originalnoj recepturi, waffle, palačinke i vruće čokolade.

Djed Mraz će u Božićnoj bajci uveseljavati mlađe, ali i starije posjetitelje svake subote i nedjelje prije podne. Jedna od božićnih pogodnosti je i plaćanje Mastercard i Maestro karticama uz koje se ostvaruje 10 posto popusta.

Božićna bajka by Mastercard traje od 1. prosinca do 6. siječnja sljedeće godine, a već ovaj četvrtak 6. prosinca se družimo s Joe Pandurom i njegovim Jazz Xmass Specialom, a u petak s veselim dečkima iz Scifidelity Orchestra.