hrvoje_isek_1000x667Započela je jubilarna, 10. po redu COMBIS konferencija, dvodnevno okupljanje IT zajednice Hrvatske i regije.

Ovogodišnja konferencija krovne teme 10ading Evolution. 10ading Change. Future 10aded. ima za cilj sudionike konferencije upoznati s digitalnom transformacijom kompanija, prikazati važne i recentne ICT projekte u zemlji i regiji te stvoriti uvid u brojne mogućnosti tehnologije u budućnosti.

“COMBIS je u samom vrhu IT-a i svake godine imamo sve više toga za pokazati. Svakom novom konferencijom COMBIS pokazuje kako se i on mijenja. Kako mi prihvaćamo promjene koje sa sobom nosi tehnologija i kako se trudimo ne samo prilagođavati promjenama, već ih i inicirati”, rekao je Hrvoje Išek, predsjednik Uprave COMBISa na početku otvaranja konferencije.

Otvaranje jubilarne COMBIS konferencije privuklo je rekordan broj posjetitelja u Umag.

Išek je ovom prilikom predstavio i nove članove Uprave COMBISa Mladena Gregovića, člana Uprave i glavnog direktora za operacije te Marija Vojvodu, člana Uprave i glavnog direktora za razvoj aplikativnih i sistemskih rješenja.

“Cijeli tim, uprava i svaki kolega COMBISa, ali i HT-a, s kojim smo danas u snažnijoj sinergiji nego ikada prije, trudit će se odgovoriti na svaki korisnički zahtjev, ispuniti svaku korisničku poslovnu potrebu i otići i korak dalje od toga. Dva koraka dalje, ako treba”, naglasio je prvi čovjek COMBISa.

Hrvoju Išeku se na otvaranju COMBIS konferencije pridružio i Saša Kramar, član Uprave i glavni operativni direktor za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma, koji je istaknuo kako cijela HT Grupa ostvaruje više od 3 posto hrvatskog BDP-a i generira više od 27 tisuća radnih mjesta u Hrvatskoj, jer su za svako radno mjesto unutar HT Grupe vezana još dodatna 4,4 radna mjesta u ostatku gospodarstva.

“Hrvatski Telekom, tehnološki lider i najveći privatni investitor u Hrvatskoj, intenzivno ulaže u izgradnju moderne telekomunikacijske infrastrukture i tako utire put u digitalnu budućnost Hrvatske. HT sa svojim investicijama od preko milijarde kuna godišnje ponajviše doprinosi broadbandizaciji društva. Na domaćem i inozemnom tržištu HT nudi najkvalitetnija poslovna ICT rješenja za tvrtke svih veličina, a sa značajnim ulaganjima u modernizaciju mrežne infrastrukture stvara osnovu za sva buduća digitalna pametna rješenja kao i digitalizaciju općenito na nacionalnoj razini”, rekao je Kramar.

“Digitalizacija je riječ koju aktivno slušamo već gotovo dva desetljeća, ali neprijeporno je da upravo danas digitalne tehnologije omogućuju svim kompanijama da povećaju svoju učinkovitost i prošire svoje izglede za tržišni uspjeh. Uvjeren sam da će ova konferencija pokazati zašto je to tako”, rekao je Kramar.

Prvi konferencijski dan nastavlja se predavanjima koja su podijeljena u tri dijela. Prvi dio sadržaja odvijat će se pod nazivom Digitalized Business, a odnosi se na predavanja o rješenjima koja potiču digitalnu revoluciju u poslovanju.

Drugi dio sadržaja je Cloud, IoT & BigData jer su Cloud rješenja sve više i više postala preferirani odabir načina poslovanja mnogih kompanija, dok Internet of Things i Big Data tehnologije otvaraju mnoge mogućnosti koje smo donedavno teško mogli i zamisliti. Treći dio, Technology-enabled Business usmjeren je na razvoj informacijske tehnologije i njenu primjenu u poslovanju.

otvaranje_konferencije_1000x667Ovogodišnjim predavanjima obuhvaćeni su recentni, inovativni projekti, a intencija je predstaviti tehnologiju kroz što širi kontekst, kako bi se na što jednostavniji način mogle uvidjeti sve mogućnosti i konkretne primjene na našem tržištu.

REDKNAPP NA COMBIS KONFERENCIJI
Poznati nogometni trener čestitao je COMBISu jubilarnu desetu godišnjicu konferencije te publici COMBIS konferencije savjetovao da nikada ne prestane učiti i nanovo se dokazivati.

“Uvijek razmišljajte o budućnosti i kako ćete manevrirati izazovima koji dolaze. Živimo i radimo u svijetu u kojem uvijek treba razmišljati unaprijed i bez obzira na prošla postignuća, uvijek se iznova treba dokazivati i mijenjati. To predstavlja opterećenje, ali i brojne mogućnosti. Upravo u tom pogledu tehnologija nam može najviše pružiti, stoga svakome treba biti prioritet da konstantno uči i uz tehnologiju osmišljava budućnost”, izjavio je Harry Redknapp, poznati nogometni trener i gost predavač na početku plenarnog predavanja powered by HT Harry Redknapp o tehnologiji i nogometu u 2016.

Redknapp nalazi puno sličnosti između nogometa i poslovanja. Oba područja su obilježena vođenjem ljudi, pobjedama, porazima, dizanjem na noge gubitničkog tima i motivacijom, navodi Redknapp koji je naglasio kako je počašćen što je glavni gost predavač upravo jubilarnog izdanja COMBIS konferencije.

“Izuzetno sam ponosan što sam dio jubilarne COMBIS konferencije i ovdje s vama u Umagu. Već neko vrijeme želim ponovno posjetiti Hrvatsku, a poziv COMBISa odigrao je presudnu ulogu. Divim se tehnologiji i njenim mogućnostima, kao i inovatorima ovog područja koji rade na unaprjeđenju naše svakodnevice. Isto tako, jako mi je drago što govorim na konferenciji koja slavi svoj deseti rođendan. To je uistinu veliko postignuće. Čestitam COMBISu deset godina konferencije”, rekao je Redknapp.