Otvoreni Pevecovi centri u Jankomiru, Zadru i Puli

pevec-otvorenje-ftdZasad je potpisano 70 novih ugovora sa starim dobavljačima-vjerovnicima te novim dobavljačima. Jedino što sa stranim partnerima ide malo teže jer im Pevec u stečaju ne može dati bankovna jamstva, kaže stečajni upravitelj Darko Šket.

Nakon otvorenja salona namještaja u Zadru te centra u Bjelovaru, danas su otvoreni i Pevecovi centri u zagrebačkom Jankomiru, Zadru i Puli s oko 240 radnika, što je najbolji dokaz da se stečaj Peveca s preustrojem uspješno nastavlja. Prošlo je, naime, samo mjesec dana otkako je otvoren stečaj Peveca Zagreb, tako da su centri otvoreni u relativno kratkom roku, a i puni su kupaca, kaže stečajni upravitelj Peveca Zagreb i Bjelovar Darko Šket. Već prvoga dana u Bjelovaru, primjerice, ostvaren je veći promet nego ijednog drugog dana u bilo kojem Pevecovom centru u 2008. i 2009. godini.

Šket objašnjava kako se centri još uvijek pune određenim asortimanom roba i tako će biti i idućih tjedana. Zasad je potpisano 70 novih ugovora sa starim dobavljačima-vjerovnicima te novim dobavljačima. Jedino što sa stranim partnerima ide malo teže jer im Pevec u stečaju ne može dati bankovna jamstva, iako su već krenula i avansna plaćanja.

Planirana strategija je i da se vjerovnicima dobavljačima ponude novi ugovori, da se kroz tekuće poslovanje podmire njihovi stari dugovi pretvaranjem potraživanja u vlasničke udjele u Pevecu ili reprogramom dijela obveza. No, sve će se znati podrobnije nakon ročišta koje je zakazano za 18. svibnja. Za nekoliko dana, pak, objavit će se natječaj za najam svih prostora u Pevecovim centrima koji neće trebati u poslovanju, dok će se roba nabavljati samo u onim količinama i vrstama koje su potrebne, bez stvaranja nepotrebnih zaliha.

Šket najavljuje kako će se već idućih dana otvoriti centri u Koprivnici i Osijeku sa po 70-ak radnika, a potom u Kutini. Rijeka i Slavonski Brod pretrpjeli su ogromne manjkove i gotovo su potpuno prazni, a u Brodu nisu zadovoljni ni lokacijom,  tako da će se otvorenje tih centara prolongirati do daljega, ovisno kojom će se brzinom uspjeti popuniti s robom i pripremiti za otvaranje.

Uz nastavak poslovne suradnje s dobavljačima i očuvanje radnih mjesta, dugoročna strategija novog Peveca uključuje i CRO SHOP, kuću hrvatskog namještaja, čija je osnovna ideja da se na jednome mjestu unutar Pevecovih centara okupe proizvodi hrvatskih namještajaca, primjerice Spin Valisa, Međimurjepleta, AG Dinasa, Mundusa, Tvina i drugih. (Večernji.hr)

Prethodni članakKoka u 2009. ostvarila dobit od 52,14 milijuna kuna
Sljedeći članakVi znate posao, oni “kuže” internet