ztc-rijeka-izgradnja-midiIz Zapadnog trgovačkog centra (ZTC) potvrdili su Novom listu da će se novi trgovački centar u Rijeci otvoriti 30. kolovoza 2012. godine jer je zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima nadoknađeno kašnjenje od nekoliko mjeseci tijekom prošlog ljeta zbog problema s izvođačem radova.

Završetak betonskih radova planiran je za 15. veljače 2012. godine, a do 15. ožujka trebala bi biti dovršena čelična konstrukcija koja će nositi krov.

U skladu smo s terminskim planom, a rok otvorenja će biti moguće ispuniti jer je investitor imao sreću s vremenskim uvjetima i dobrom izvedbom izvođača radova i njegovih podizvođača kao i dobrom suradnjom s lokalnom vlasti i razumijevanjem susjeda na čemu se zahvaljujemo, navode u Zapadnom trgovačkom centru.

U ZTC-u tvrde da su za 70 posto prostora sklopljeni ugovori o zakupu, između ostalog i onaj s H&M-om. Za preostalih 20 posto smo u konačnoj fazi pregovora, te očekujemo sklapanje ugovora u sljedećih 30 dana, dok za ostatak postoji veliki interes na tržištu. Investitor je na pravom putu da centar bude potpuno popunjen nekoliko mjeseci prije otvaranja, uvjereni su u ZTC-u. (Novi list)