Od početka godine bankama vjerovnicama na mjesečnoj razini Perutnina Ptuj plaća po milijun eura po načelu pro-rata, tako da uz dio kamate odmah otplaćuju i dio glavnice, no detalje dogovora o daljnjoj otplati nisu otkrili

Uprava Perutnine Ptuj sklopila je s konzorcijem banaka dugo očekivani i usklađivani sporazum o reprogramu kredita do kraja ove godine, piše ljubljansko Delo.

Predsjednik uprave i generalni direktor Perutnine Roman Glaser izjavio je da je sporazumom između Perutnine i konzorcija banaka vjerovnica, kojem je na čelu Abanka, dogovoreno plaćanje glavnice i kamata.

Iako detalje sporazuma nije želio objašnjavati, rekao je da od početka godine bankama vjerovnicama na mjesečnoj razini plaćaju po milijun eura po načelu pro-rata, tako da uz dio kamate odmah otplaćuju i dio glavnice.

Tvrtka koja posluje i u Hrvatskoj, Perutnina je najavila da će ove godine povećati izvoz i prodaju prehrambenih proizvoda za četiri posto, što znači da bi trebali ostvariti prodaju u visini 267 milijuna eura kao i dobiti iz poslovanja, te EBITDA u visini 28,8 milijuna eura. EBITDA marža trebala bi iznositi 8,71 posto, tvrde u tvrtki, što je iznad prosjeka europske prehrambene industrije od 6,2 posto. (Banka.hr)