Perutnina Ptuj – Pipo Čakovec: nove investicije u distributivni sustav

Dva nova i moderna distributivna centra u Zagrebu i Zadru, najsuvremenija linija za pakiranje pilećeg mesa u kontroliranoj atmosferi i nova distributivna vozila, zaokružila su modernizaciju distributivnog lanca

Pipo Čakovec, članica Skupine Perutnina Ptuj, danas završava još jednu važnu investiciju kojom garantira učinkovitiju opskrbu potrošača sigurnim, zdravim, kvalitetnijim i  ukusnijim proizvodima od pilećeg mesa. Nova investicija vrijedna je 6,5 milijuna kuna i omogućava uspostavu kontinuiranog rashladnog lanca od tehnoloških linija do polica u trgovinama. U novoj floti  su 23 suvremena distributivna vozila koja će se ovih dana naći na cestama diljem Hrvatske. Time Perutnina Ptuj – Pipo nastavlja intenzivnu investicijsku politiku i kontinuirani razvoj.

»Prehrambeni segment je u današnje vrijeme vrlo osjetljiva tema čega smo svjesni u našem poduzeću. Zato su naše investicije usmjerene na implementaciju najsuvremenijih tehnologija u procese proizvodnje čime garantiramo konstantnu vrhunsku kvalitetu naših proizvoda« naglasio je mr. sc. oec. Predrag Šegović, dr. vet. med., direktor Perutnine Ptuj – Pipo Čakovec i dodao da je novom investicijom zaokružen domicilni vertikalno integrirani sustav proizvodnje Perutnininih proizvoda Made in Croatia.

Svi proizvodi robnih marki Poli i Perutnina Ptuj proizvode se u vertikalno organiziranom sustavu KSS (kvaliteta, sigurnost, sljedivost) u okviru kojeg su pod strogim nadzorom svi procesi i sirovine.

Nadzor započinje već kod proizvodnje krmne smjese, nastavlja se kroz uzgoj kod kooperanata pa kroz sve procese proizvodnje. Od trenutka kada proizvod napusti tehnološke linije pa sve do polica u trgovinama, Perutnina Ptuj – Pipo ima uspostavljen tzv. rashladni lanac u kojem su proizvodi neprestano pod odgovarajućim temperaturnim režimom. »Samo tako možemo našim potrošačima ponuditi proizvode vrhunske kvalitete od polja do vilice« dodao je mr. sc. oec. Predrag Šegović, dr. vet. med..

Važnost investicije potvrdio je i dr. Roman Glaser, predsjednik Uprave i generalni direktor Perutnine Ptuj koji je naglasio da će vertikalno organizirani lanci proizvodnje i ubuduće biti strateški prioritet Grupe Perutnina Ptuj na svim tržištima. »Dva milijuna naših potrošača svjesno je kvalitete naših proizvoda što svakodnevno dokazuju svojom kupnjom. Zbog toga će i daljnje investicije biti usmjerene poboljšanju tehnologija proizvodnje kao i svih procesa koji su na bilo koji način povezani s opskrbom na svim razinama« rekao je dr. Roman Glaser i dodao da u u cjelovitom sistemu nema manje važnih segmenata jer svi zajedno tvore cjelinu – Grupu Perutnina Ptuj. »Konstantno nadograđujemo sve parametre kvalitete. Potvrda su brojne nagrade dobivene od zadovoljnih potrošača i struke.«

Nova vozila treća je velika investicija Perutnine Ptuj – Pipo Čakovec u vrlo kratkom razdoblju. Dva nova i moderna distributivna centra u Zagrebu i Zadru, najsuvremenija linija za pakiranje pilećeg mesa u kontroliranoj atmosferi i nova distributivna vozila, zaokružila su modernizaciju distributivnog lanca. Od danas naši vjerni potrošači, i oni koji će to tek postati, s većom suverenošću mogu kupovati svježe i marinirano pileće meso te prerađevine od pilećeg mesa  koje odlikuje visoka kvaliteta i izvrstan okus.