Pet Agrokorovih brendova nalazi se na ljestvici vodećih deset brendova u Hrvatskoj, pokazalo je istraživanje BRANDscore koje je nedavno provela agencija za istraživanje tržišta Ipsos Puls, objavljeno je danas iz Agrokora. Riječ je o brendovima Zvijezda ulje (2. mjesto), Jamnica mineralna voda (3. mjesto), Zvijezda majoneze (5. mjesto), Zvijezda tvrdi margarin (6. mjesto) i Margo mazivi margarin (7. mjesto).

Uz to, Agrokor je prisutan u top 50 brendova u Adria regiji s Jamnica mineralnom vodom, Ledo Quattro sladoledima, Zvijezda uljima, ABC sirom, Ledo King sladoledima, Janom, Margom i Ledo smrznutim povrćem.

“Istraživanja poput ovoga potvrđuju činjenicu da potrošači i u vrijeme krize pokazuju veliku lojalnost prema Agrokorovim brendovima iz razloga što vjeruju u kvalitetu te posebnost proizvoda, no često se i emotivno vežu uz neke brendove koji ih, poput primjerice Ledo sladoleda, podsjećaju na djetinjstvo. Veza između potrošača i brenda vrlo je važna za uspjeh, stoga Agrokor, kao i njegove kompanije, ulaže velike napore u razvijanje komunikacijskih kanala, posebice onih koji su danas direktna veza s potrošačima, ali i cjelokupnog marketinškog miksa kreirajući tako i nove trendove na tržištu”, komentiraju iz Agrokora.

Ledo se u segmentu industrijskog sladoleda i smrznute hrane može pohvaliti odličnim rezultatima u 2014. na BRANDscore ljestvici. Na području Adria regije Ledov brend Quattro obiteljskih sladoleda u ovoj godini u odnosu na 2013. skočio je za čak 14 mjesta. Iz Agrokora ističu kako su razlog tome kontinuirana ulaganja u razvoj proizvoda, novi atraktivni okusi te prateća kreativna marketinška kampanja.

Brend King je broj 1 impulsni sladoled u Hrvatskoj, dok je u općenitom poretku Adria regije u odnosu na isto razdoblje prošle godine skočio na BRANDscore ljestvici za pet mjesta na 24. mjesto. Nova i vrlo hedonistički usmjerena kampanja “Kad uživaš, uživaj kraljevski” u stilu 20-ih godina i atmosfere iz kultnog filma “The Great Gatsby” zasigurno je doprinijela uspješnom pozicioniranju Ledovog brenda King, kao i novi okusi između kojih se posebno ističe King Extra 7 Secrets kao jedinstveni proizvod u svijetu.

Zahvaljujući dugogodišnjoj edukativnoj kampanji “I smrznuto je zdravo” asortiman Ledo smrznutog povrća postaje sve više zastupljen u košaricama potrošača cijele Adria regije pa je tako ove godine po prvi puta u top 50 brendova prema BRANDscore ljestvici za Adria regiju, dok je u Hrvatskoj na prvom mjestu u vlastitoj kategoriji.

Prema rezultatima istraživanja BRANDscore, Zvijezda ulje drži i dalje visoku drugu poziciju u ukupnom poretku u Hrvatskoj s proizvodima iz linije ulja kao što je to Zvijezda suncokretovo ulje, Zvijezda biljno ulje, Omegol ulje, Zvijezda sojino ulje te Zvijezda repičino ulje koje je ove godine izašlo na tržište kao najnoviji proizvod u liniji jestivih ulja.

Također, Zvijezdine linije proizvoda poput majoneza, tvrdih margarina i mazivih margarina se nalaze u top 10 brendova u Hrvatskoj te je linija tvrdih margarina, u koju spadaju stolni margarin, margarin za kreme, margarin extra, klasik, margarin s aromom ruma, margarin s maslacem te s aromom vanilije, ove godine u odnosu na 2013. godinu skočila za dva mjesta te se trenutno nalazi na 6. mjestu top 10 brendova u Hrvatskoj.

Zahvaljujući edukativnim radionicama o maslinovim uljima koje su svake godine sve opširnije i kvalitetnije, Zvijezdina maslinova ulja su također prvi izbor domaćih potrošača. Naime, Zvijezda je također najveći otkupljivač najkvalitetnijeg ekstra djevičanskog maslinovog ulja od domaćih maslinara te već godinama radi u suradnji s njima na edukaciji javnosti.

Kako ulaganja u imidž i edukaciju potrošača uvelike utječu na prepoznatljivost brenda svjedoče i odlični rezultati PIK Vrbovca, najvećeg hrvatskog proizvođača mesa, koji bilježi rast na BRANDscore ljestvici u odnosu na 2013. godinu u kategoriji parizera, mortadele i svježeg mesa, navodi se u priopćenju.