Vina vinarije “Tikveš” osvojila su tri zlatne i dvije srebrne medalje na jednom od najprestižnijih svjetskih vinskih natjecanja Mundus Vini u Njemačkoj.

tikves-vinarija-midiZlatne medalje dobila su vina Domaine Lepovo Chardonnay iz 2015. godine, Domaine Lepovo Grand Cuvee 2013. godine, Cabernet Franc Special Selection 2015., dok su vina Temjanika Special Selection 2015. i Alexandria Cuvee Rose iz 2015. godine osvojila srebrne medalje na ovom natjecanju koje se održava 18. put u Njemačkoj.

Ove godine, međunarodni žiri od 160 sudaca-degustatora iz 36 zemalja imao je težak zadatak da izabere najbolja vina. Na sajmu se našlo više od 5.000 kvalitetnih vina porijeklom iz 149 vinskih regija širom svijeta.

“Brojne i značajne medalje na ovom natjecanju čine nas izuzetno sretnim i pokazuju da se cijeni kvaliteta naših vina i u svijetu. Ova dostignuća će sigurno doprinijeti stvaranju željene reputacije vrhunskih “Tikveš” vina na najvažnijim tržištima, kao i cijele makedonske vinske industrije, koji je naravno jedan od naših strateških ciljeva”, rekao je generalni direktor Tikveš vinarije Igor Ilievski.

Dva pobjednička vina koja su osvojila zlatne medalje proizvedena su u vinariji “Domaine Lepovo” u kojoj se odvija proizvodni proces na posjedu gdje se nalazi vinograd i u idealnim uvjetima, a u skladu sa najboljom praksom francuske škole vina, gdje je rezultat izuzetno dobar i zato se dobvaju ekskluzivna vina odlične kvalitete.

Treće vino koje je osvojilo zlato, Cabernet Franc Special Selection iz 2015. godine je novina u portfoliju Tikveš vinarije čiji je plasman na tržište planiran krajem proljeća. Mundus vini natjecanje se održava pod pokroviteljstvom i pravilima Međunarodne organizacije za vino (OIV) i Međunarodne unije enologa (UIOE).

Vinarija Tikveš je osnovana davne 1885. godine, kao porodična vinarija, da bi danas bila jedna od vodećih vinarija u regiji. Od 2003. godine do danas uloženo je više od 30 milijuna eura u tehnološko prestrukturiranje i modernizaciju opreme, razvoj brenda što je čini jednom od najmodernijih vinarija u regiji. (indikator.ba)