Pokretanje web trgovine svakim danom postaje sve logičniji poduzetnički potez, s obzirom na to da sve više ljudi kupuje na Internetu, a troškovi pokretanja i održavanja znatno su manji nego kod klasične offline trgovine.

Sljedećih pet razloga trebalo bi potaknuti vlasnike klasičnih trgovina, ali i one bez offline trgovine da pokrenu svoj dućan na webu.

1. Pronalaženje novih kupaca
Web trgovina nije ograničena na kvart, mjesto, grad, pa čak ni državu kao klasična trgovina, što znači da se njom može ciljati na puno veći broj kupaca, odnosno na pronalaženje novih kupaca, što kod postojećih biznisa rezultira povećanjem prodaje.

2. Manji troškovi marketinga
Prodaja preko interneta znatno je jeftinija od klasične, pa tako i mnogi troškovi vezani uz njezino poslovanje. Promocija na internetu u velikom broju slučajeva omogućava jednostavno i povoljno ciljanje na željene kupce. Primjerice – znatno je jeftinije poslati marketinšku poruku mailom, nego poštom.

3. Web trgovina zarađuje dok vlasnik spava
Web trgovine otvorene su 24 sata dnevno, tako da su – za razliku od klasičnih web trgovina – stalno tu za svoje kupce. Dok u klasičnoj trgovini mora postojati prodavač koji je cijelo radno vrijeme na raspolaganju kupcima, web trgovina nudi puno racionalnije raspolaganje vremenom.

4. 84 posto Hrvata kupuje online
Prema istraživanju MasterIndex iz 2017. godine, 84 posto hrvatskih građana na internetu kupuje bar jednom godišnje a 34 posto ih to radi više puta mjesečno.

5. Jednostavnost pokretanja
Danas je web trgovinu moguće pokrenuti u relativno kratkom roku uz male troškove, pogotovo u usporedbi s troškovima potrebnima za pokretanje klasične trgovine.

Pokretanje web trgovine ne mora biti skupo. Moja-Trgovina.Net razvila je web trgovine za male poduzetnike koje nude izvrstan omjer cijene i kvalitete. Njihov BizzyBeeShop može se dobiti za 2000 do 3000 kuna + PDV te mjesečnu pretplatu od 200 do 600 kuna, ovisno o tome što je sve uključeno u paket. Paketi mogu obuhvaćati plaćanje karticama, Facebook trgovinu, povezivanje s ERP rješenjem i druge opcije. Više informacija može se pronaći ovdje.
Svi čitatelji portala Ja TRGOVAC mogu ostvariti 500 kuna popusta ako prilikom naručivanja web trgovine kao promotivni kod upišu JaTrgovac500.

 

PROMO