Peter Szabo je imenovan za novog direktora Unilevera u zemljama Adrije pa će tako od 1. veljače preuzeti odgovornost za vođenje Unileverovih tvrtki u Hrvatskoj, Sloveniji te Bosni i Hercegovini.

Novi mađarski direktor odgovoran je za učinkovito poslovanje regije zajedno s Andrasem Gyenesom, koji je 1. prosinca 2012. imenovan CEO-om Unilevera za regiju Mađarska i zemlje Adrije.

Peter Szabo radi za Unilever u Mađarskoj od 1999. Svoju karijeru u Unileveru započeo je kao management trainee u financijskom odjelu, a nakon što je diplomirao na fakultetu, počeo je raditi kao junior marketing manager u regionalnom timu za centralnu i istočnu Europu.

Potom je radio na poziciji brand managera. Između 2006. i 2010. bio je key account manager za tržište Mađarske, a nakon toga preuzeo je odgovornost za moderne kanale prodaje kao customer director. Od 2011. radio je na poziciji marketing directora, objedinjujući marketing i customer marketing za tržište Mađarske.

“Za mene je velika čast voditi Unileverove tvrtke u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH. Nova pozicija je velika prilika za mene osobno, no u isto vrijeme i veliki izazov zbog teških tržišnih uvjeta. Međutim, nadam se da ću ostvariti dobre rezultate, slične onima koje smo ostvarili u Mađarskoj u 2012.”, kaže novoimenovani direktor.

Peter Szabo studirao je u SAD-u i diplomirao na International Business School u Budimpešti na smjeru marketinških komunikacija. Zbog nove pozicije, Peter će se preseliti u Zagreb zajedno sa suprugom i petogodišnjim sinom, navode iz Unilevera.

Dosadašnja direktorica Unilevera za Hrvatsku, Sloveniju i BiH, Gordana Periškić, odlučila je napustiti Unilever nakon 15 godina rada u kompaniji. (Tportal.hr)