Tvrtki Pevec danas je uručena “Zlatna kuna” za najuspješniju veliku tvrtku prošle godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Veliko priznanje, plaketu “Zlatne kune”, predsjedniku Uprave Peveca Darku Šketu na svečanoj sjednici gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Bjelovar uručili su bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, predsjednik ŽK Bjelovar Zlatko Kufner te njegov zamjenik Jakov Ćorić, napomenuvši kako je Pevec danas respektabilna kompanija koja daje važan doprinos gospodarstvu županije, ali i cijele zemlje budući da kontinuirano zapošljava i ima prodajna mjesta diljem Hrvatske.

Primivši plaketu “Zlatne kune” predsjednik Uprave Peveca Darko Šket naglasio je kako je priznanje samo potvrda da je tvrtka danas na dobrom putu daljnjega rasta te uspješnog građenja tržišne pozicije.

“Ovo priznanje nas obvezuje da i dalje budemo jednako uspješni te planski gradimo tržišnu poziciju. Da smo na dobrom putu potvrđuju nam i ovogodišnji rezultati poslovanja s kojima smo iznimno zadovolji. Daljnji rast u uvjetima sveopće krize i više je nego dobar pokazatelj uspješnosti Peveca. Iako smo u svibnju otvorili novi prodajni centar u Sesvetama, u planu su nam za jesen i zimu preseljenja još dva, u Zadru i Zagrebu”, istaknuo je Šket.

Podsjetimo, Pevec je prošle godine ostvario rast od 13%, a dobit kompanije u odnosu na godinu prije bila je čak dva i pol puta veća. Trenutačno ukupan broj prodajnih centara društva iznosi 14 te je pokriveno gotovo 90% tržišta Republike Hrvatske, s više od 1000 zaposlenika i planom daljnjeg širenja i rasta.