Da je zadovoljstvo zaposlenika jedan od ključnih prioriteta tvrtke Procter & Gamble, potvrđeno je i ove godine uručenjem certifikata Poslodavac Partner, prestižnog priznanja za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima koji je P&G-u dodijeljen petu godinu zaredom.
Procter & Gamble najbolje je rezultate, vrlo visokih 94% bodova, postigao u područjima Upravljanje učinkom i Odnos prema zaposlenicima.

Ostvareni rezultati odraz su predanosti tvrtke usklađivanju rada zaposlenika s njenom strategijom, pri čemu svaki zaposlenik vrlo jasno vidi svoj doprinos uspjehu tvrtke i redovito dobiva povratnu informaciju o svom radnom učinku i prostoru za daljnji razvoj.

Također, tvrtka stavlja fokus na brigu o zaposlenicima, što, među ostalim, nastoje osigurati kroz redovito godišnje ispitivanje stavova zaposlenika, poticanje ravnoteže privatnog i poslovnog života kroz fleksibilne radne aranžmane, organizirane tjelesne aktivnosti i sl.

Procter & Gamble kroz svoju strategiju zapošljavanja pruža manje iskusnim potencijalima priliku razvijati se u sustavu koji cijeni i nagrađuje inovativnost, integritet, povjerenje i spremnost na vodstvo. Uz vrlo strukturiran proces uvođenja novih zaposlenika u posao, gdje ih mentori upoznaju sa specifičnostima posla i organizacijskom kulturom te kontinuirano usavršavanje zaposlenika, P&G je usmjeren i na prepoznavanje talenata u tvrtki. U nastojanju da im se omogući da svoj potencijal dalje razvijaju u P&G-u, tvrtka im omogućuje i uključivanje u internacionalne projekte.

Lana Zanne Latos, direktorica za Hrvatsku i Sloveniju, primila je certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO koja dodjeljuje spomenutu nagradu.

“Izuzetno smo ponosni na priznanje certifikat Poslodavac Partner tvrtke SELECTIO koju smatramo vodećom u ljudskim potencijalima na našem tržištu. Pored validacije naših internih HR procesa, Certifikat nam potvrđuje da i u Hrvatskoj možemo pružiti globalnu kvalitetu iskustva zaposlenja. Pored ostvarivanja lokalnih poslovnih ciljeva, P&G Hrvatska izvor je talenta za međunarodna tržišta – ovo je još jedna potvrda da naši programi osiguravaju kompetitivnost hrvatskih zaposlenika sa svojim kolegama u P&G organizacijama širom svijeta”, istaknula je Zanne Latos.

Voditeljica ljudskih potencijala za Hrvatsku, Dina Baraković, istaknula je kako u P&G-u znaju da su zaposlenici ključ i glavni pokretač uspjeha. “Razvili smo najbolje procese i prakse u upravljanju ljudskim resursima u kojima je naglasak na razvijanju ljudi od prvog dana gdje svaki od naših zaposlenika ima jasno definirane individualne ciljeve i razvojne planove koji su usklađeni s poslovnom strategijom. Sve što radimo usmjereno je prema osluškivanju trendova na tržištu rada i održavanju zadovoljstva naših zaposlenika, a rezultate vidimo u stabilnoj i zadovoljnoj organizaciji. Certifikat Poslodavac Partner nam je velika čast, ali i potvrda izvrsnosti kojoj težimo u svemu što radimo”, zaključila je Baraković.