pik-vrbovec-otvorenje-tvornice-rujan-2012-005Otvorena je nova tvornica trajnih salama, pogon za narezivanje i skladište u sklopu PIK Vrbovca

Mesna industrija PIK Vrbovec, iz sastava koncerna Agrokor, predstavila je danas tri nove investicije – tvornicu za proizvodnju trajnih salama, novi pogon za narezivanje i pakiranje mesnih prerađevina te novo skladište gotove robe – ukupne vrijednosti više od 250 milijuna kuna.

Ukupna vrijednost investicija Agrokora u PIK Vrbovec od 2005. godine do danas tako iznosi više od 1 milijarde kuna.

Prema riječima Mate Štetića, direktora PIK Vrbovca, riječ je o pogonima s najsuvremenijom tehnologijom, površine 17.500 kvadratnih metara, čijom je izgradnjom ukupna površina proizvodnog i skladišnog prostora ove vodeće hrvatske mesne industrije povećana na 80.000 kvadratnih metara.

On je dodao kako će novi kapaciteti PIK Vrbovcu omogućiti jačanje pozicije na domaćem i regionalnom tržištu te u budućnosti otvoriti vrata novim stranim tržištima.

pik-vrbovec-otvorenje-tvornice-rujan-2012-mate-stetic-002“Ove investicije predstavljaju krunu strateških ulaganja u PIK Vrbovec. Suvremena tehnologija, koju ovdje danas možete vidjeti, kroz automatizaciju pojedinih proizvodnih procesa omogućuje nam još veću efikasnost poslovanja. Povećanje proizvodnih kapaciteta otvara nam vrata za daljnje jačanje pozicija na domaćem tržištu, ali i mogućnosti za veći plasman PIK-ovih proizvoda u inozemstvo. Ulaganje u nove kapacitete omogućilo je zapošljavanje dodatnih 95 djelatnika te PIK Vrbovec danas zapošljava ukupno 1750 djelatnika”, kazao je Štetić.

Svečanom otvorenju prisustvovao je i izvršni potpredsjednik Agrokor koncerna Mislav Galić koji je tom prigodom izjavio kako je PIK Vrbovec danas najveća industrija hrvatskog prehrambenog tržišta podsjetivši kako je 2005. godine, kada je Agrokor preuzeo kompaniju, PIK Vrbovec prerađivao 8000 tona mesa, a danas prerađuje 75.000 tona.

“Prije sedam godina ostvarivali smo 250 milijuna kuna godišnjeg prihoda, a ove ćemo godine uprihoditi blizu 2 milijarde kuna. Do pozicije tržišnog lidera došli smo, između ostalog, investirajući u najsuvremenije tehnologije koje su preduvjet bilo kakve konkurentnosti na europskom tržištu”, rekao je Galić.

Tijekom obilaska nove tvornice Štetić je naglasio kako je vrhunska tehnologija koja se koristi u novosagrađenim pogonima jedna od najsuvremenijih takve vrste, te omogućava maksimalnu standardizaciju i kvalitetu proizvoda. Tvornice s ovakvom tehnologijom, rekao je, nalaze se u samo tri zemlje zapadne Europe, među koje danas spada i Hrvatska.

Uvođenje nove opreme tvrtki omogućava plasiranje novih, inovativnih proizvoda od kojih se neki već sada nalaze na tržištu, dok novootvoreno skladište ukupnog kapaciteta od 1000 tona gotovih proizvoda prati porast prodaje PIK Vrbovca, koja iz godine u godinu bilježi kontinuirani rast.

“Kontinuirana ulaganja u kompaniju učinila su PIK Vrbovec najvećom mesnom industrijom u regiji i četvrtom po veličini prehrambenom industrijom u Hrvatskoj. Ove godine PIK planira prodati 75.000 tona gotovih proizvoda godišnje, te ostvariti promet od otprilike 2 milijarde kuna. Pikovi proizvodi posjeduju brojna domaća i inozemna priznanja za kvalitetu, a povjerenje potrošača dokazuje i činjenica da je PIK tržišni lider u Hrvatskoj s više od 40 posto tržišnog udjela”, zaključio je Štetić.