PIPUNIC-MARKO_midiPropali su višemjesečni pregovori o prodaji osječke šećerane virovitičkom Viru.

Potvrdio je to Glasu Slavonije Marko Pipunić, vlasnik osječkog Žita, u čijem je sustavu Tvornica šećera Osijek.

Naime, kako navodi Pipunić, kada se za kupnju osječke šećerane zainteresirao Viro, u nekoliko su navrata s vlasnicima virovitičke šećerane razgovarali o prodaji, a u jednom momentu dogovorili su se čak i o cijeni.

“Viro je trebao osigurati novac za kupnju osječke šećerane i na taj bi se način objedinila hrvatska industrija šećera. Međutim, očito zbog nekih razloga nisu mogli osigurati novac, pregovori su zastali i ja ne mislim prodavati osječku šećeranu”, kaže Pipunić te dodaje da Žito ostaje vlasnik Tvornice šećera Osijek.

Budući da je šećeranski sektor, ne samo u Hrvatskoj nego i u cijeloj EU, u velikoj krizi, Žito grupa će, kako navodi Pipunić, pokrivati eventualne loše poslovne rezultate osječke šećerane i čekati bolje dane.

“Posebno bih naglasio kako nema straha za 270 radnika koji trenutno rade u Tvornici šećera Osijek, ni za stotinu sezonaca koji tijekom godine kod nas rade, kao ni za kooperante – proizvođače šećerne repe, kojima smo uredno i na vrijeme isplatili preuzetu sirovinu, a činit ćemo to i ubuduće, zaključuje Pipunić. (SEEbiz.eu)