Pivovara Daruvar, najstarija hrvatska pivovara utemeljena 1840. godine, slavi 120 godina pivskog brenda Staročeško. Proslava ‘Dani piva’ održat će se od 23. do 25. kolovoza u ekskluzivnom ambijentu pivovare na adresi Reljkovićeva ulica 2 u Daruvaru, priopćeno je iz te pivovare.

Uz ponudu vrhunskih piva po promotivnim cijenama brojne posjetitelje zabavljat će:
petak, 23. kolovoza: Novi Val, Pozdrav Azri, Valter Kocijančić Ex Paraf, Davorin Bogović (Ex Prljavo Kazalište), Renato Matessi (Ex Zvijezde) te grupa Caracas;
subota, 24. kolovoza: tamburaški sastav Fijaker, Stentoria i posebni gost Zvonko Bogdan;
nedjelja, 25. kolovoza: Neno Belan, Cota G4 i Dvaput tjedno.

“Izuzetno smo ponosni na ovaj datum kao i na činjenicu da će svi posjetitelji i prijatelji piva i dobre zabave moći isprobati najstarije pivo u zemlji i to u ambijentu vrhunske industrijske arhitekture. Kvaliteta i tradicijski pristup u proizvodnji su naši imperativi te smo ponosni što smo u vrlo kratkom vremenu stvorili lijepu paletu proizvoda”, istaknuo je Tomislav Horvat, direktor Pivovare Daruvar.

Pivovara Daruvar pripremila je neograničene količine Staročeškog piva, perjanice ove pivovare koje je nedavno redizajnirano. Osim nove etikete poboljšan je i sastav čime je ojačana kvaliteta samog proizvoda, a najvećim dijelom to je postignuto izostavljanjem kukuruzne krupice.

Staročeško crveno pivo vjerojatno je najbolje pivo koje će vas rashladiti ovih dana. Specijalno lager pivo proizvedeno od četiri vrste slada koje karakterizira specifična jantarna-crvena boja. Staročeško Crveno izrazito je pitko, bogate sladne arome s ugodnom gorčinom koju mu daju tri vrste hmelja korištene u proizvodnji.

Staročeško Desetka svijetlo lager pivo sa smanjenim sadržajem ekstrakta u osnovnoj sladovini proizvedeno od prirodnih sastojaka prema tradicionalnoj češkoj tehnologiji. Idealno pivo za borbu protiv “globalnog zatopljenja” u ljetnim vrućim mjesecima prigodno za konzumaciju zbog smanjenog udjela alkohola na 4,0%. Proizvodi se od dviju vrsta slada i tri vrste hmelja, a ljubitelji piva posebno ga cijene zbog povećanog udjela ječmenog slada bez kukuruzne krupice.