Nakon dvije nagrade koje je craft pivovara Varionica osvojila u Hrvatskoj za svoje Pale ale pivo, sada je stiglo i međunarodno priznanje. Riječ je o, ni manje ni više, nego o najvišem priznanju s najvažnijeg i najprestižnijeg pivskog natjecanja – European Beer Challenge 2020. Na natjecanju, koje se održalo u Londonu, Varionica je osvojila dvostruko zlato (Double Gold), među tisućama uzoraka iz čak 39 zemalja.

“Pale ale je naše osnovno pivo i ovo dvostruko zlato ga je zasigurno upisalo na međunarodnu kartu izvrsnih piva. Ove medalje su dokaz koliko ulažemo ljubavi i truda u svaki detalj prilikom proizvodnje piva”, rekao je Davor Simičić, CEO pivovare Varionica.

Pale ale je pivo bogatog okusa, voćnog mirisa i jantarne boje napravljeno biranom kombinacijom sladova i američkih sorti hmelja. Dodatnim suhim hmeljenjem, naglašena je svježina hmelja te aroma citrusa i borovine. Prvo je to pivo koje su “izvarili“ u svojoj pivovari 2014. godine.

Ono što londonsko pivsko natjecanje čini prestižnim, a pobjedu iznimnom časti, je posebna metoda kušanja ocjenjivačkog suda. Pivo se kuša naslijepo, što znači da suci ne vide bocu, ne znaju odakle pivo dolazi, koja mu je cijena, dakle, nemaju nijednu informaciju o uzorku, a nije im dopušteno ni razmjenjivanje dojmova s drugim sucima.

No tu nije kraj European Beer Challenge nagradama za Varionicu. Njihovo NOEL Passion Sour pivo, napravljeno po narudžbi za istoimeni restoran s Michelinovom zvjezdicom, osvojilo je broncu.

NOEL Passion Sour pivo je njemački tradicionalni pivski stil gose koji je gotovo pa nestao, dok ga nisu craft pivovare oživjele. NOEL Passion Sour je osvježavajuće pivo obogaćeno pireom od marakuje koji čini 10% ukupne količine piva (200kg!!). Zahvaljujući tome privlači i one manje sklone drugačijim okusima u pivu.

Sigurno ste već čuli za zlatnu medalju Chef’s beer – pivo napravljeno u suradnji sa Zmajskom pivovarom, Barut brewing and blending iz Slovenije, Chefom Matom Jankovićem te vinarom Alenom Bibićem. Jedinstveno pivo nastalo je iz nesvakidašnje suradnje pivara, vinara i chefa vrhunske kuhinje, nastalo kombiniranjem najfinijih sastojaka, majstorske vještine i stoljetne tradicije… s modernim zaokretom. Kompleksno pivo, punoga sladnog tijela, relativno visokoga udjela alkohola, sa savršeno izbalnsiranim voćnim, slatkastim i drvenastim aromama.

Chef’s beer i NOEL Passion Sour se mogu probati ekskluzivno u restoranima te ostalim najboljim hedonističkim odredištima, dok je Pale ale široko dostupan u restoranima, najboljim kafićima te na policama preko 240 poslovnica maloprodajnih lanaca Spar, Vrutak, Kaufland, Konzum, Plodine, Prehrana, Roto i Lonia. Sva piva su dostupna i na Varionica webshopu.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!