Plenković: Zbog krize u Agrokoru prijetio nam je financijski tsunami

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je da ta stranka na lokalne izbore ide s porukom “Jedna je Hrvatska” te će odbacivati zlonamjerne optužbe da štiti kriminal u Agrokoru, a upozorio je da je Hrvatskoj zbog krize u toj tvrtki prijetio “financijski tsunami”

“Hrvatskoj je zbog krize u Agrokoru prijetio gospodarski i financijski tsunami”, kazao je Plenković u nedjelju na večer u Splitu u govoru na predstavljanju HDZ-ovih kandidata za splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana i 55 kandidata za gradonačelnike i načelnike općina u toj županiji.

On je istaknuo kako su njegova Vlada i HDZ rješavanju poteškoća u vezi s Agrokorom pristupili odgovorno i na temelju iskustava u rješavanju sličnih problema u drugim zemljama.

“Mi to radimo zakonski, bez hajke, histerije i linča i bez traženja skalpa, a neki drugi to rade tako da bi mu nekakav uspjeh bio koristan u kampanji za lokalne izbore”, reako je Plenković. Dodao je kako je u pristupu rješavanja problema Agrokora vidljiva razlika između ozbiljnih i neozbiljnih.

“Vi tu poruku trebate signalizirati u kampanji i ne dopustiti da se monstruozne, netočne i krajnje zlonamjerne optužbe plasiraju u javnost – da HDZ štiti neki kriminal u Agrokoru”, poručio je Plenković obraćajući se kandidatima HDZ i nazočnima na stranačkom predizbornom skupu u Splitu.

On je u tom kontekst kazao kako takve teze, to jest takve optužbe treba “oštro uklanjati, snažno odbacivati i dekonstruirati u svakom trenutku”, jer, kako je dometnuo, to nije dobro za hrvatsku demokraciju i politički dijalog.

Govoreći o izborima, kazao je kako očekuje pobjedu HDZ-ovih kandidata za splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića-Opare i za župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana rekavši kako će oni, kao i ostali kandidati HDZ-a za načelnike općina i gradonačelnike na području Splitsko-dalmatinske županije imati njegovu potporu u prevladavanju poteškoća.

Pri tomu je posebice spomenuo potrebu rješavanja poteškoća s odlagalištem otpada Karepovac u Splitu i bolju prometnu povezanost u tom gradu. (lider.media/Hina)

Prethodni članakPremijer Plenković posjetio pršutanu osječke tvrtke Žito
Sljedeći članakSpar i VolWest otvaraju 50 trgovina u Ukrajini