Počela sezona PIK roštiljada

Antonija Šola, Mirna Maras, Željko Bebek, Branimir Mihaljević i Denis Dumančić uživali na Narodnom roštilju uz PIK Vrbovec

PIK Vrbovec i Narodni radio otvorili su sezonu roštiljada jučer na poznatom zagrebačkom okupljalištu Bundek. Poznati gurmani – Mirna Maras, Antonija Šola, Željko Bebek, Denis Dumančić i Branimir Mihaljević – uživali su u delicijama s roštilja uz PIK svježe meso, priopćeno je iz PIK Vrbovca.

Natjecanje najboljih roštilj majstora otvorile su četiri ekipe vrsnih poznavatelja pripreme ove najvažnije sporedne stvari na svijetu, a titulu najboljeg, na prvoj ovogodišnjoj roštiljadi, uvjerljivo su odnijeli Veseli Bažoleki.

Narodni roštilj uz PIK Vrbovec održava se već četvrtu godinu za redom te okuplja brojne ljubitelje mesnih delikatesa, a cijela manifestacija odvijala se pod budnim okom poznatog radijskog voditelja Davora Dretara Dreleta i majstora kuhara Branka Ognjenovića koji su ujedno bili i članovi stručnog žirija.

Prvi ovogodišnji pobjednici, Veseli Bažoleki jako su se obradovali prvoj nagradi te su istaknuli kako je njihovo dugogodišnje iskustvo u pripremi roštilja i velika ljubav prema kuhanju, zasigurno doprinijela pobjedi u oštroj konkurenciji.

Poznati mesoljupci uživali su u sunčanoj nedjeljnoj roštiljadi uz odlično PIK svježe meso. Antonija Šola i Mirna Maras priznale su kako pripremu roštilja prepušta jačem spolu, dok su one obično zadužene za pripremu salata i uživanje u delicijama s roštilja. Željko Bebek je pak naglasio kako on i njegova obitelj vrlo često vikende provode u prirodi, a u njihovoj obitelji uglavnom je supruga zadužena za roštiljanje.

PIK roštiljade nastavljaju se već sljedeće subote 4. svibnja u Vinkovcima na Korzu, a turneja će trajati ukupno pet tjedana te će roštilj majstori imati prilike pokazati svoje vještine i male kuharske tajne 18. svibnja u Osijeku na Tvrđi, 25. svibnja u Puli u Areni, zatim 1. lipnja u Zadru na Rivi te 8. lipnja u Zagrebu na Jarunu kada će se profilirati najbolji od najboljih roštilj majstora, navode iz PIK-a Vrbovec.